Presentat a l'ajuntament de València la 27a edició del Dia de la Pilota

20/09/2018

Presentat a l'ajuntament de València la 27a edició del Dia de la Pilota

La sala de premsa de la casa consistorial ha acollit hui dijous a les 12 del matí la presentació del Dia de la Pilota amb la regidora d’esports Maite Girau, el secretari general d’esports Josep Miquel Moya i el president de la federació de pilota valenciana Jose Daniel Sanjuan.

El president de la FEDPIVAL ha començat enumerant i explicant cada acte i el lloc on es desenvoluparan totes les activitats de la matinal del diumenge, remarcant que ja són 27 anys realitzant este acte d’exaltació del nostre esport.

Seguidament el secretari general d’esports ha començat la seua intervenció dient que el nostre esport nacional cada dia té més dies dedicats a ell al llarg de l’any, ja que la visibilitat i presència de la pilota als carrers és creixent, però així i tot l’acte del pròxim diumenge té un caire especial donat que es fa un merescut homenatge a persones estimades. Josep Miquel Moya ha seguit amb la xifra en augment exponencial que dóna la Generalitat Valenciana dels JECV, amb més de 4300 equips més que la passada edició acabant recordant que la GVA estarà diumenge recolzant a la federació en l’organització de l’esdeveniment.

La regidora Maite Girau per la seua banda ha tancat les intervencions de les autoritats: “El Dia de la Pilota va començar fa 27 anys com un acte de caràcter reivindicatiu…. però hui dia és una gran festa per demostrar l’aposta ferma per la promoció de la FEDPIVAL amb el suport de les institucions i això es nota amb la millora de la comunicació de l’ens federatiu. Tenim més de 200 alumnes de les escoles municipals jugant a pilota en València. Hem de treballar per traure de forma estructurada la pilota als carrers, perquè tots vegen que el nostre esport paga molt la pena”

Finalment les autoritats han remarcat que també serà l’últim acte oficial de les falleres majors de València abans de la fi del seu regnat. La foto final de l’acte l’han protagonitzada les autoritats abans citades més Sebastià Giner coordinador de pilota de la GVA, Pilar Javaloyes presidenta de FESA, Conrado Ferrando i Juan Contreras vicepresidents de la FEDPIVAL, Pigat II seleccionador de pilota, Fageca jugador d’escala i corda professional i Paco jugador de raspall adaptat.