Fabra inaugura de forma oficial el programa “Pilota a l’Escola” en Alzira

26/01/2015

Fabra inaugura de forma oficial el programa “Pilota a l’Escola” en Alzira

El programa educatiu “Pilota a l’escola 2015” ha arrancat este matí de forma oficial en el Col·legi Públic Federico García Sanchiz, a Alzira, un centre de poc més de 4 anys i que treballa des dels seus començaments amb la pilota valenciana amb els seus alumnes de quart de primaria, gràcies a les instal·lacions específiques que posseïx, amb un minitrinquet, una canxa de frontó i una altra de galotxetes.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, inaugurava per segon any consecutiu les sessions de “Pilota a l’escola”, que enguany arribaran a 265 col·legis, repartides entre tota la Comunitat Valenciana, de les quals 43 d’elles es realitzen a Castelló, 95 en Alacant i 127 a València. Les primeres sessions seran en la província de Castelló, en concret en el Col·legi “El Castell” d’Atzeneta del Maestrat a partir de la setmana que vé.

Junt amb el president han estat, la consellera d’Educació, María José Catalá, responsable del projecte educatiu, el secretari autómico d’educació, Manuel Tomás, el director general d’Esport, Mateo Castellá, el tinent d’alcalde d’Alzira, José Luis Palacios, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Pedro López Ronda, així com el director del García Sanchiz, Rafael Atienza i responsables del centre i l’AMPA.

Fabra, i la resta d’autoritats han pogut veure de primera mà les primeres pilotades dels xicotets que han practicat jocs amb part dels tècnics i jugadors professionals del programa educatiu. Fins allí han acudit alguns d’ells: Álvaro, Fageca, Moro, Coeter, Moncho,  Pedro i Víctor, …entre altres.

L’acte ha transcorregut de forma molt distesa, el president de la Generalitat ha sigut invitat a jugar en el minitrinquet d’este centre educatiu, on ha jugat contra els xiquets de 4t’i 5a de Primària.

Durant la seua intervenció el vicepresident de la FPV hi ha advocat per la importància de la formació de professorat perquè puguen disposar de les armes necessàries i transmetre la “tècnica d’este esport a tots els xiquets”. A continuació, el Cap del Consell ha manifestat que la Generalitat està treballant perquè tots els xiquets coneguen la pilota valenciana, i que deuen disfrutar coneixent-la ja que transmet valors molt importants.

”Des de la Generalitat estem recolzant als jóvens esportistes facilitant-los la millor formació i les millors instal·lacions”. D’ací el Pla director de Pilota Valenciana 2012-2016, que amb el màxim consens, “treballa per la implantació social del nostre esport i per a acostar-ho als més jóvens, que són la garantia del seu futur”.

A l’acabar ha rebut una camiseta de part de tots els tècnics que participen en el projecte. Fabra ha manifestat que “este és el nostre compromís: continuar treballant per un esport de tots i per a tots, així com potenciar i divulgar este senyal d’identitat tan representativa i emocionant de la Comunitat”.