Commoció per la mort repentina d’Àlvaro de Tibi

23/05/2016

Commoció per la mort repentina d’Àlvaro de Tibi

Álvaro López Cremades (30 d’abril 1973-23 de maig de 2016), més conegut com Álvaro de Tibi, ha mort hui mateix al seu domicili familiar d’Ibi de manera súbita i totalment inesperada, de manera natural. A primer hora del matí, i alertats per la seua dona, els serveis sanitaris d’emergència no han pogut fer res per salvar-li la vida. En les pròximes hores se li practicarà l’autòpsia i demà será soterrat. Álvaro López, a més de pilotaire, era professor d’Educació Física al col.legi Rico Sapena de Castalla.

Álvaro de Tibi ha sigut una de les banques més destacades de la Lliga de llargues, “Trofeu Diputació d’Alacant”. Campió amb el seu club de Tibi i el de Sella, equip en el que militava actualment, deixa amics repartits per tota la geografifa valenciana, i per diferents parts del món, gràcies a la seua paticipació com a membre i capità de la selecció, principalment pel seu carácter afable i possitiu.

De la mà del seleccionador de pilota Pasqual Sanchis, i els germans Cortell, debutà com a membre de la selecció de pilota valenciana, en concret des de 2007, on va participar en el Campionat d’Europa de Nivelles, al que seguiría el Mundial d’Equador de 2008, el Campionat Europilota de 2010 a la Comunitat Valenciana, el Mundial de Pilota a Franeker (Holanda), el Mundial de Pilota de 2014 a Massamagrell i València, i en 2015, per última vegada, va participar al Campionat Europeu de Maugeube (França).

A més, l’any passat participà en la Champions de Llargues d’Holanda, reforçant l’equip d’Agost, i enguany va acompanyar els joves de la selecció al primer encontre Basc-Valencià celebrat de l’1 al 3 dabril.

Una llarga trajectòria esportiva que s’ha vist truncada de manera abrupta. Des de la Federació de Pilota Valenciana volem donar les nostres condolències a la seua família en nom de la Junta Directiva, de la Selecció de Pilota, dels seus companys de selecció, i de tots els clubs pels que ha passat, dels seus companys de joc cada dissabte, i molt en especial els del seu poble natal, Tibi.