Álvaro campió del “Trofeu president de la Generalitat 2011”

23/10/2011

Álvaro campió del “Trofeu president de la Generalitat 2011”

Final de gran emoció on Soro III ha demostrat la seua gran condició física i els seus credencials com que serà campió en el futur

El trinquet de la Ciutat de la Pilota de Moncada ha viscut una de les finals més emocionants dels últims anys en el “Trofeu president de la Generalitat” d’escala i corda. Victòria d’Álvaro de Faura per 60 a 55 davant de Soro III de Massamagrell, en el títol que possiblement més li ha costat. Han presidit la final el president de la Generalitat, Alberto Fabra, el conseller de Governació, Serafín Castellano, el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuán, l’alcalde de Moncada, Juan José Medina, junt al representant de Bancaixa, José Vicente Torres.

Molt bon ambient en el trinquet més modern del nostre esport que ha viscut una gran partida que ha encantat als espectadors. Álvaro ha dominat durant tota la partida i en l’equador de la mateixa disposava d’un avantatge de quatre jocs amb el que pareixia que seria una fàcil victòria per al gran dominador del “mà a mà”, però en el tram final Soro III ha tret i millorat el seu rendiment fent fallar al seu oponent després de canviar la seua estratègia i jugar les pilotes més llargues i altes. Però Álvaro és un depredador, millorant en els moments més delicats i de major tensió, creixent-se en els moments més complicats. Soro III s’ha col·locat a un joc, 50 a 45 i 55 a 50, per a igualar en l’últim joc a 55 davant del deliri del públic assistent que sempre ha animat més al jugador de “l´Horta Nord”, un jugador que esta temporada ha patit una lesió molt important però que ha demostrat que esta recuperat i que el futur pot ser seu. Ha passat al dau amb possibilitat de tancar la partida però novament el gran campió, Álvaro de Faura ha demostrat perquè ha conquistat tants títols, té més fe i cor que tots els seus oponents, i no ha fallat en este últim joc. Però no cal oblidar al “feridor” que en últim joc ha sigut molt determinant, Oltra de Genovés ha aconseguit un “quinze” i ha complicat molt el “joc del dau” a Soro III, perquè Álvaro rematarà la faena després d’últim joc d’infart on els dos jugadors han vist el val del seu costat diverses vegades per a guanyar un dels títols més disputats en la final.

Soro III aconseguix el seu segon subcampionat en l’individual d’escala i corda, encara que ha sigut capaç esta temporada de remuntar en el tram final al gran campió, i tindre opcions de guanyar en l’últim joc de la partida. Amb “val net” per a Álvaro, ha sigut capaç de remuntar i col·locar-se “val i trenta” a favor seu però Oltra ha fet el quinze que podia donar-li el títul al jugador de Massamagrell. A partir d’ací molta emoció amb els dos jugadors amb avantatges a favor seu. Soro III ha demostrat una gran condició física que li pot fer campió com anteriorment ho ha sigut Álvaro per este factor (és el primer jugador que li guanya en el tram final de la partida encara que finalment el títol ha sigut per al jugador de Faura). Álvaro després d’una temporada sense competir en el “mà a mà” per descansar, ha tornat a la seua competició amb forces renovades i de nou ha conquistat per a sumar el seu onzé títol. Ha rebut el trofeu de campió de les mans del president de la Generalitat, Alberto Fabra. El jugador de Faura continua augmentant els seus números de llegenda encara que s’aguaita un futur on diversos jugadors poden competir al seu mateix nivell; Soro III, Miguel de Petrer i Genovés II, que seguix recuperant-se de la seua lesió... Hui la pilota és la gran triomfadora en un dia gran per al nostre esport.