Arranca la Lliga Bankia d’Elit de raspall femení

10/03/2018

Arranca la Lliga Bankia d’Elit de raspall femení

• La competició es va presentar en la catedral de la pilota valenciana dins de la jornada ‘Va de Dóna’
• Un total de 18 jugadores disputaran el campionat per equips, lal final es jugarà el dia 30 de juny
• Bankia suma al seu històric patrocini amb la pilota masculina el compromís d’impulsar la pilota femenina patrocinant la Lliga d’Elit de Raspall Femení i l’Individual Bankia d’Elit de Raspall Femení

Ahir divendres es va presentar en Pelayo la competició a la qual es donarà el tret d’eixida aquest diumenge 11 de març a Borbotó, la Lliga Bankia d’Elit de Raspall Femení, una competició que comptarà amb un total de sis equips, formats al seu torn per tres jugadores cadascun. Una vegada més, Bankia va voler donar el seu suport, no solament a la pilota, sinó també a les 18 joves que protagonitzaran la Lliga que l’entitat patrocina per primera vegada. Les formacions de Beniparrell, L’Alqueria d’Asnar, Tavernes Blanques, Bicorp i les dos de Borbotó disputaran 36 partides en les quals donaran l’oportunitat als espectadors de gaudir d’aquesta modalitat de pilota valenciana en el seu vessant femení. La catedral de la pilota, el trinquet de Pelayo, va acollir la jornada ‘Va de Dóna’, que per segon any consecutiu organitza la Federació de Pilota Valenciana, amb un complet programa d’activitats, entre les quals va ser protagonista la presentació del campionat, i que va servir per a recalcar la importància de la dona i la seua evolució al llarg dels anys dins de l’esport autòcton. No van voler perdre’s la cita el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la diputada d’Esports, Isabel García; el Director General de l’Esport, Josep Miquel Moya, ni la regidora de València, Maite Girau. Junt a la presidenta de la Federació de Pilota Valenciana, Ana Belén Giner, que fins dilluns serà la responsable de l´entitat federativa, que va estar acompanyada per molts vicepresidents.

Lorena Conesa, directora de Bankia en la zona de Xátiva, va estar present en l’acte de presentació de la Lliga. “Des de Bankia estem encantats de recolzar aquest moviment de la pilota femenina, que és imparable. És una gran satisfacció afegir aquests dos campionats femenins al nostre patrocini, al suport de la nostra entitat a aquest esport. Des de Bankia continuarem treballant per la pilota valenciana”.

Aquest nou patrocini de la Lliga i l’Individual per a les joves se suma al patrocini històric de Bankia per l’esport de la pilota, que dia a dia veu com gràcies a continguts impresos i audiovisuals com ‘Vaqueta’, dóna un salt en qualitat i imatge de la pràctica esportiva dels valencians. Les grans protagonistes d’aquesta competició també compten amb la seua pròpia revista ‘Vaqueta’, que fa un recorregut pel passat i el present de les competicions femenines oficials.