Presentada la gran final de la Lliga Bankia d’Escala i Corda

13/03/2018

Presentada la gran final de la Lliga Bankia d’Escala i Corda

La final de la Lliga Bankia d’escala i corda ha estat presentada aquest matí en l’Edifici de la Mesquita de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. La partida es jugarà el pròxim diumenge en el trinquet de Pelayo on l’equip de Benidorm de Pere Roc II, Jesús i Carlos s’enfrontarà al de Vila-real de Francés, Javi i Bueno, un duel que suposarà la reedició de la final de la passada edició encara que sols repetiran dos dels protagonistes, Pere Roc II en Benidorm i Javi en Vila-real.

L’acte ha començat amb la intervenció de les autoritats, això és, el director general de l’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya, el Director Corporatiu Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, i el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan. Tots tres han destacat el nivell que hi ha hagut a les semifinals i a la gran majoria de les partides disputades durant la competició. Per tant, han vaticinat una final equilibrada. A més han destacat la diversitat dels equips, amb pilotaris veterans, figures consagrades, joves que busquen consolidar-se i debutants.

Després de visionar un vídeo en el qual es mostrava l’elaboració de l’element que dóna nom a l’esport dels valencians, la pilota, ha arribat el torn dels sis pilotaris. Entre ells, Pere Roc II defensa el títol, si bé no afronta la final amb la pressió de revalidar-ho. “Arribe amb il.lusió i no amb pressió. Esta és una edició nova, amb companys nous i rivals diferents. L’edició anterior forma part del passat”, explicava.

Javi i Jesús, principals responsables en els seus equips en la tasca específica de la consecució del quinze, han estat preguntats per la incidència de la Lliga en la valoració de qui és el millor mitger de la modalitat. “La Lliga marca un poc la diferència entre els mitgers perquè és el campionat més rellevant, però per a ser el número u ho has de demostrar tot l’any”, apuntava el de Massalfassar, paraules que han estat corroborades pel pilotari de Silla.
Per a Francés, Bueno i Carlos és la primera final en la màxima competició per equips. La satisfacció per arribar a la partida definitiva és major que els nervis per jugar-la, si bé no han ocultat que són inevitables. “Els nervis van depenent del dia, perquè no havia viscut estes sensacions ni havia participat en aquest tipus d’actes. Són coses que no coneixes. Però estar nerviós no és perjudicial, sempre que ho sàpigues controlar”, explicava Bueno.

Pel que fa al jove escaleter de Petrer, en la seua estrena en una presentació de la final de la Lliga s’ha mostrat tan tranquil com habitualment ho està vestit de blanc. I des del respecte que mereixen els rivals, ha assenyalat que la formació de Vila-real està en un moment més que òptim per a intentar proclamar-se campiona. “No som el mateix equip que al principi del campionat. Hem arribat al tram final millor que quan començarem. Sempre hem confiat en les nostres possibilitats”, apuntava.

Qui està acabant igual de bé que va començar és Carlos, que per fi arriba a la final després de fregar-la amb els dits durant unes quantes edicions. Al de Genovés se li ha preguntat si es veu jugant-la algun any de mitger. L’afirmació ha sigut rotunda, “per ara em toca jugar-la en la punta i estic igualment content”, deia.