En Piles s’ha celebrat una nova trobada de “Pilota a l’Escola” amb la participació de 14 centres

16/05/2018

En Piles s’ha celebrat una nova trobada de “Pilota a l’Escola” amb la participació de 14 centres

A la comarca de la Safor han arribat les trobades de “Pilota a l’Escola”. Un total de 14 centres de primària s’han congregat en el Poliesportiu Municipal de Piles que ha acollit aquest event esportiu i recreatiu per segon any consecutiu.

En el Poliesportiu de Piles la pilota valenciana té un paper fonamental, sobretot el raspall, no debades hi ha un trinquet amb gran activitat, el Ciscar de Piles, que compta amb una escola de pilota, i celebra partides professionals setmanalment.

En aquesta quinta trobada s’han concentrat al voltant de 500 alumnes de 4t de Primària vinguts dels centres CEIP L’Alcocera de Polinyà de Xúquer, CEIP El Rebollet d’Oliva, CEIP Verge dels Desemparats d’Oliva, Col.legi la Encarnación de Sueca del CEIP José Pedrós de Piles, CRA Riera Baixa de Llaurí, CEIP Benicadim de Beniarbeig, CEIP Santa Anna d’Oliva, CEIP San José de la Montaña d’Oliva, CEIP la Carrasca d’Oliva, CEIP Lluís Vives d’Oliva, CEIP Sant Pere Apòstol, d’Alqueria de la Comtessa, CEIP Hort de Palau d’Oliva, i per últim CEIP Les Foies del Grau de Gandia.  Durant tot el matí ha imperat principalment el joc del raspall que ha ompli’t les sis pistes de jocs que s’han habilitat per a l’ocasió. Els menuts també han pogut gaudir de jocs i tallers, on han realitzat pegatines, i punts de lectura amb la llegenda de “Pilota a l’Escola”, cares pintades i veles aromàtiques, entre d’altres.

El Programa educatiu “Pilota a l’Escola” va començar a desenvolupar-se en el curs 2005-2006, i és un projecte de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, que organitza la Federació de Pilota Valenciana, en la que participen tècnics de Pilota Valenciana i jugadors i jugadores destacats d’Escala i Corda, Raspall i Llargues. En la fase final de Pilota a l’Escola col.labora activament des d’aquest any la Fundació Trinidad Alfonso, amb l’aportació de material de marxandatge. Així, com també ho fa Horchatas Mercader amb l’aportació de productes Chufa-Vit.

Han estat presents en aquesta penúltima trobada de “Pilota a l’Escola” l’alcalde de Piles, David Morant, el regidor de Turisme, Custo Pons, acompanyant al president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, i als membres del CPV Piles.

Per últim, ressenyar que les trobades de Primària continuaran aquest pròxim divendres a la localitat de Massalfassar que acollirà la trobada més multitudinària d’aquesta edició del programa d’innovació educativa.