Mario i Brisca grans campions de la Copa de Raspall Diputació de València

12/07/2018

Mario i Brisca grans campions de la Copa de Raspall Diputació de València

La parella formada per Mario i Brisca (Ajuntament d’Oliva) s’han convertit en els triomfadors de la IV Copa de Raspall Professional - President de la Diputació de València, al superar pel resultat de 25 per 10 a la formació de Moltó i Néstor (Ajuntament de Barxeta), en la gran final disputada al trinquet de Castelló de Rugat que va registrar un ambient espectacular.

El resultat final no reflexa el que es va jugar a pilota valenciana al recinte de la Vall d’Albaida, ja que a excepció del segon joc, tots els altres van ser batalles titàniques per sumar quinze a quinze i evitar que ho feren els contrincants. Els blaus van començar per davant, anotant-se el primer joc, 5 per 0, produint-se ràpidament la igualada roja a 5.

Els següents tres jocs a pesar de l’intens piloteig sempre van caure del costat de Mario i Brisca que carregaven de valent contra Moltó, que tornava les pilotes una vegada i altra amb garra, però el rest de Barxeta a mesura que avançava el duel anava acusant el cansament. Així es va arribar al 20 per 5, i quan pareixia que ja estava tot resolt, Moltó i Néstor tiraren de garra per sumar des del rest i situar en l’electrònic el 10 per 20.

Des del dau, els rojos no han pogut allargar la partida, i han cedit davant l’espenta de Mario i Brisca que han aconseguit tancar el duel i conquistar per primera vegada el títol de campions de la Copa de Raspall Professional, davant dels aplaudiments i alegria del públic que abarrotava el trinquet de Castelló de Rugat.

Amb aquesta derrota, Moltó no ha pogut allargar el seu domini en la Copa, trofeu que havia conquistat en les últimes dos edicions, les de 2016 i 2017. A més, cal destacar que Mario ha aconseguit el títol de campió en el seu debut en una competició oficial professional, això sí amb un mitger sensacional com Brisca que ha demostrat que es tracta d’un dels millors del panorama professional.

Han lliurat els trofeus el vicepresident de la Diputació de València, Toni Gaspar, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Armando Mercé, el president de la Fundació de Pilota Valenciana, Pepe Soriano, l’alcalde d’Oliva, David González, l’alcalde de Barxeta, Vicent Mahiques, i l’alcalde de Pego, Enrique Moll, qui van estar acompanyats per l’alcalde de l’Ajuntament de Castelló de Rugat, Antonio Esquinas.