La Selecció Valenciana, campiona absoluta d'Europa

04/08/2018

La Selecció Valenciana, campiona absoluta d'Europa

La selecció masculina de pilota valenciana s’ha proclamat
campiona absoluta del Campionat Europeu de pilota mà celebrat a Franeker (Frisia). Tot i no aconseguir el títol en la modalitat de llargues, el dos punts aconseguits amb el subcampionat fa que la nostra selecció sume 8 punts pels 7 punts que finalment ha aconseguit el combinat belga.

Pel que fa a la final de llargues,  ha estat una partida que s’ha caracteritzat per la igualtat total i absoluta. Ha hagut empat en tots els dígits del marcador. Xicotets detalls han fet que els valencians caigueren al final per 6 a 5.

Disputaren la final, després d’aconseguir la semifinal davant una França molt compacta en la primera meitat de la partida. S’adavançaren els francesos fins 3 jocs a 1, però després els valencians donaven la volta al marcador aconseguint un 6 a 3 definitiu.
L’aliniació inicial va estar composada per Martínez, Genovés II, els dos treures de la final, junt a Santi, Pablo i Pere Roc II. La final va estar molt anivellada, no debades són rivals que se coneixen a la perfecció. Tot i l’empat a 1 als inicis de la partida, el segon joc se’l va anotar Bèlgica., amb un gran restador de volees com és Metayer, tot i que novament els valencians tornaren a igualar a 2.
Tot i que els belgues tractaven d’anar-se’n, els homes de Pigat II i Jaume Martí feien tot el possible per apropar distàncies, novament feren 3 jocs els “diables rojos” i novament neutralitzaren el resultat.
A meitat partida, és quan la selecció valenciana s’avança a 4 jocs, però el goig va donar poc. En aquesta ocasió fóren els belgues, els que igualaren a 4.