La Pobla de Vallbona i Rafelbunyol es fan amb la Copa Generalitat

10/02/2019

La Pobla de Vallbona i Rafelbunyol es fan amb la Copa Generalitat

L’equip representant de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, amb Pascual, Rafa i Pau, s’han proclamat campió de la 14ª edició de la Copa Generalitat Valenciana de raspall, al véncer al Lanzadera Montserrat, amb Óscar, Víctor, Fede i Carlos,  per 25 per 10. La partida, ha sigut la primera de la matinal que s’ha preparat al trinquet municipal Císcar de Piles, un lloc idoni per a la disputa d’aquesta final. La competició de la Copa Generalitat es disputa amb els campions de les diferents modalitats, d’ahi que apleguen a una final formacions que no acostument a jugar a la modalitat de joc de cada edició.

La final de 2019 ha comptat amb un lleuger avantatge des del Camp de Túria des dels inicis de l’encontre, gracies al traure de Pasqual, jugador de frontó que s’ha adaptat perfectament al traure de raspall. Dos jocs s’han avançat en el marcador de joc els de la Pobla de Vallbona, tot i que ha hagut una reacció de Montserrat, fins a aconseguir empatar a 2 jocs. No obstant, la forta treta de Pasqual de la Pobla, acompanyat de dos especialistes de la raspall com son Pau i Rafa, que han sumat nombrosos quinzes, ha fet que els tres jocs restants anaren decantant-se al seu favor.

El lliurament de trofeus ha corregut a càrrec del vicepresident de raspall i exjugador professional de la modalitat, Armando Mercé, la regidora d’esports de la Pobla de Vallbona, Iris Marco, així com de l’alcalde de Piles, David Morant.


El CPV Dau Rafelbunyol campió juvenil
La final juvenil de la Copa Generalitat enfrontava en aquesta edició els equips de El Dau Rafelbunyol i Lanzadera Montserrat ha acabat en victòria per als primer per un resultat de 25 per 15. Per Rafelbunyol jugaren Fran Mollá, Victória Díez, Carlos Díez i Kike Aparisi. Per part de Montserrat, Ferran Galán, Joel González i Javier Campos.
La partida fou molt renyida també.  S’advançava 10 per cap l’equip de Montserat. Tot i ser més dominadors els de Rafelbunyol, els de Montserrat donaren una molt bona imatge i els inicis de l’encontre foren prou disputats. Finalment, el Dau Rafelbunyol ha començat a defendre’s bé, i han millorat el seu joc, fins a emportar-te el triomf, tot el que Montserrat ha fet un joc més. No obstant, no ha sigut suficient per detindre els embists de Victoria, Carlos i Kike.