Fageca i Herrera debuten en una final del Circuit Bancaixa

15/03/2012

Fageca i Herrera debuten en una final del Circuit Bancaixa

Els dos jóvens jugadors continuen confirmant la seua progressió en esta competició.

Ismael Vidal, “Fageca”, format esportivament en el Club de Pilota de Meliana durant nou anys i Jonathan Herrera, “Herrera” format esportivament en el Club de Pilota de Beniparrell durant set anys continuen aconseguint èxits en les seues trajectòries esportives.

Des de jóvens, ambdós jugadors van destacar en els JECV, en els autonòmics de Clubs de galotxa i competicions de tecnificació de “escala i corda”, després de deixar de practicar el futbol per la pràctica del nostre esport autòcton. Ambdós han tingut persones que els han ajudat molt en els seus primers anys com pilotaris; Fageca, ha tingut son pare com un dels seus baluards principals però també el record del seu tio que segur que hui en dia esta molt orgullós d’aquell xiquet de huit anys que ja encantava amb la seua apegada. Després també els tècnics esportius del club de Meliana (Vicent Venancio, Jose Orts..) han sigut una gran referència per a ell.

Herrera, a Beniparrell, va conéixer la pilota a través d’un dels millors formadors del nostre esport, Carlos Costa i de son pare que li ha portat dia a dia pels trinquets.

Ismael i Herrera representen esta setmana a les noves generacions del nostre esport que a poc a poc van entrant en l’elit de la modalitat, fet que en anys anteriors han protagonitzat jugadors com; Héctor de Massamagrell, Héctor de Laguar, Raúl de Godelleta, Nacho de Beniparrell, Santi de Finestrat…

Per a arribar han hagut d’anar passant etapes en les seues carreres, primer en els seus clubs i després en les escoles de tecnificació de la Federació de Pilota Valenciana junt amb Miguel Royo i Paco “Genovés” i sobretot destacar en cada una de les competicions que han disputat.

Entre els títols oficials que atresoren estos dos jugadors, destaquen els següents:

- Herrera va ser campió del Trofeu Edicom en 2006 amb Beniparrell, subcampió de la lliga cadet de tecnificació en 2004, campió de la lliga cadet de tecnificació en 2005 i un dels jugadors més jóvens a debutar en el Bancaixa, després de diversos anys li arriba el moment de jugar una gran final.

- Fageca va ser campió del Trofeu Edicom de galotxa en 2005, Supercopa de galotxa en 2006, Copa Generalitat de galotxa en 2006 amb Meliana.  Subcampió de la lliga juvenil de tecnificació en 2004, campió sub 23 individual de “escala i corda” en 2008, 2009 i 2010, quart en l’individual professional de “escala i corda” fa un parell d’anys i esta temporada ha aprofitat la lesió de Colau per a entrar en el Bancaixa i arribar a la gran final. A les ordes de Toni Astorgano porta una gran preparació física i ha madurat com a jugador en estos últims mesos.

Els dos són jóvens i tenen una trajectòria semblant, són molt exigents amb si mateix i diumenge que ve tenen una gran prova, encara que saben que per a ells ja és un èxit estar en la final. El diumenge hauran de seguir els consells del seu líders, Herrera els d’Àlvaro de Faura i Fageca els d Tino de València. De moment són l’exemple per a molts jóvens i el camí per a arribar a estes cotes són el treball, esforç, dedicació i aprofitar les oportunitats quan es presenten.