El món de la pilota de dol per la mort de Núñez

13/05/2013

El món de la pilota de dol per la mort de Núñez

El món de la pilota valenciana està de dol després de la mort, hui mateix, d’un dels jugadors més destacats dels últims anys: Antonio Núñez Celda, dues vegades campió de la Lliga Professional per equips “Circuit Bancaixa”, que ha mort en en sa casa de Requena. Nascut en 1969 en Quart de Poblet (27-08-69), va fer el seu debut en el trinquet Pelayo de València en 1987.
Establit en Moncofa des que contraguera matrimoni, l’escaleter esquerrà portava ja més d’un any apartat dels trinquets. Núñez es va criar en el club de pilota de Quart de Poblet en la modalitat de frontó, inclús va començar jugant al frontó basc, per a posteriorment botar al trinquet.

Núñez sempre ha estat considerat com el jugador esquerrà amb la major tècnica de la història i va fer front en igualtat de condicions a tots els grans, tant a Sarasol I a Álvaro, Genovés II o Soro III. Sempre va destacar per la seua elegància en el joc i pel seus rebots magistrals.

Com a professional ha estat més de dos dècades en el més alt, i ha sigut dos vegades campió del Circuit Bancaixa en les 4 finals que va disputar, lúltima d’elles aconseguida el 2011.
Pel que fa a la seua participació en el Trofeu President de la Generalitat, els aficionats encara recorden la gran final entre esquerrans davant d’Álvaro que li va derrotar en 2001 en una de les millors finals mà a mà de la història de la pilota.

Es va mantindre al màxim nivell fins als 43 anys. La seua última competició abans de la retirada, que es va produir al setembre de 2012, va ser el Trofeu President de la Diputació de València. Des de la Federació de PIlota Valenciana volem fer arribar el nostre més sincer condol a la família d’Antonio Núñez Celda. Descanse en pau.