El Govern concedix a la Federació de Pilota Valenciana l'ingrés en la Reial Ordre del Mèrit Esportiu

28/04/2015

El Govern concedix a la Federació de Pilota Valenciana l'ingrés en la Reial Ordre del Mèrit Esportiu

El Boletí Oficial del Estado (BOE) publica hui la resolució per la qual El Govern, a través del Consell Superior d’Esports concedix l’ingrés en la Reial Orde del Mèrit Esportiu, en la categoria de Placa de Bronze, a la Federació de Pilota Valenciana.

El Delegat ha explicat que amb este ingrés El Govern  Posa en valor a l’esport autòcton valencià i reconeix el paper de la Federació en la consolidació, foment i promoció del mateix”. Per a Castellano, esta distinció, “suposa una mostra més del compromís del Govern amb l’esport autòcton valencià que compta amb més de 3.000 esportistes federats i 264 clubs de pilota”.
En este sentit, el Delegat ha subratllat la rellevància de la pilota valenciana com a esport autòcton en la Comunitat “tant per la seua implantació territorial com pel seu arrelament, i el paper que per al seu desenrotllament ha jugat la Federació de Pilota, una Federació Esportiva pròpia i independent de la Federació Espanyola de Pilota que es va constituir formalment en 1985”.
 
Finalment, el Delegat ha felicitat a la Federació de Pilota en particular i al món de la pilota en general perquè si fa un mes El Govern iniciava els tràmits per a eixa distinció, “amb la publicació de hui en el BOE del seu ingrés en la Reial Orde del Mèrit Esportiu es reconeix i es posa en valor al nostre esport autòcton i això és motiu d’una satisfacció enorme”.