Parcent fa història a Alacant guanyant el Circuit La Bolata

09/01/2017

Parcent fa història a Alacant guanyant el Circuit La Bolata

Alacant vivia en el dia d’ahir una històrica jornada per al món de la pilota en general, i de les llargues en particular.

Acollia, el carrer Jorge Juan, la final del I Circuit La Bolata, disputat a la modalitat de llargues i en la que s’enfrontaven els equips de Parcent i Sella. A més, la jornada també servia per retre homenatje, per part del Club de Pilota d’Alacant i del consistori local, a Julio Más, últim trinqueter de la ciutat d’Alacant, fins els anys 50, moment en el que va estar molt present la Muixeranga d’Alacant.

Pel que respecta al tema esportiu, arrancava la matinal amb una exhibició de jóvens figures de la lliga de llargues, on destacaven sobre tot les banques, Cardona de Pedreguer i Jose Luis de Benidorm. Just després, arrancava la final del Circuit La Bolata, en la que els de Parcent s’alçaven amb el triomf, competició que de segur tindrà continuïtat en els pròxims anys. Parcent formava amb Àngel, Sacha, Sala, Conillet i Ivàn, mentre que Sella, també presentava la seua alineació de gala, amb Màlia, Jordi, Quico, Jesús i Piripi.

És tracta de clubs amb diferents polítiques, el de Parcent, on predominen els jugadors fitxats, mentre que en Sella, són tots jugadors locals excepte la banca, Màlia.

Arrancava la partida amb domini dels de Sella, que colocaven un 2 a 0 en el marcador, degut sobre tot, a la bona adaptació que tenien al carrer i al bon fer de Jordi, des de la banda del rest, molt encertat. No obstant, els de Parcent aconseguien pegar-li la volta al marcador anotant-se quatre jocs seguits, i posant un 2 a 4. A partir d’ahi, els de Sella sempre anaren per darrer en el marcador, això sí, sense tirar la tovallola en cap moment, com ells sempre fan. A la fi, els de Parcent guanyaven per 10 a 7 i s’enduien el trofeu de campió, i un suculent premi econòmic de 2.000 euros, en un marc incomparable, als peus del Castell de Santa Bàrbara.

Lliuraven els trofeus el President de la Federació de Pilota, Daniel Sanjuán, el regidor de cultura d’Alacant, Natxo Bellido i Eva Montesinos, regidora també del consistori local.