Presentat el còmic de Paco Cabanes, El Genovés

01/02/2017

Presentat el còmic de Paco Cabanes, El Genovés

Aquest matí al Centre Cultural la Nau s’ha presentat el còmic “Paco Cabanes, el Genovés: l’heroi esportiu dels valencians”, que a partir de demà es repartirà en les sessions per a docents del programa d’innovació educativa Pilota a l’Escola.

Els mestres citats al trinquet Pelayo seran els primers afortunats que rebran aquest còmic que servirà per a que els menuts coneguen a través d’un document de gran atracció visual la vida del qui és un dels grans mites de la Pilota Valenciana, El Genovés.

Retornant a l’acte de presentació, aquest ha estat presidit pel propi, Paco Cabanes; el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà;  el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i el director de la càtedra de pilota, Vicent Añó.

Respecte a les intervencions, cal destacar les paraules d’Ariño que ha subratllat que la Universitat de València porta molt de temps recolzant a la Pilota Valenciana i ho continuarà fent. Seguidament el conseller, Marzà ha indicat que estan fent tot el possible per donar suport a la pilota i es demostra amb els múltiples projectes que tenen entre mans, entre els quals destaca el programa Pilota a l’Escola i la creació de la càtedra de Pilota. A més, ha afegit que pròximament el còmic es penjarà en la web de la Conselleria per a facilitar la lectura de tots aquells interessats.

Per la seu part, el director de la càtedra de pilota valenciana, Vicent Año ha assenyalat que estan treballant per dignificar l’esport per excel.lència dels valencians i que pròximament es publicaran més llibres. Per últim, destacar que el gran protagonista del còmic, El Genovés ha agraït la feina que està realitzant tant la Universitat de València com la Conselleria en pro de la Pilota Valenciana.

Foto: Ulisses Ortiz.