Al trinquet de Vila-real s’enceta la Lliga Professional d’Escala i Corda

10/02/2017

Al trinquet de Vila-real s’enceta la Lliga Professional d’Escala i Corda

La XXVI edició de la Lliga Professional d’Escala i Corda 2017 s’iniciarà aquesta vesprada/nit a partir de les 22:45 hores al Salvador Sagols de Vila-real, en la que serà una gran nit màgica de pilota valenciana.

La primera jornada d’aquesta edició de la Lliga enfrontarà a l’equip local representatiu de l’Ajuntament de Vila-real format per Soro III i Javi front a la formació representativa de l’Ajuntament de Murla que formarà amb Genovés II, Dani i Carlos. Es tracta d’una partida del màxim nivell que mesurarà a dos equips molts forts que es postulen com a candidats a alçar el trofeu de campions de la Lliga.

Cara a cara estaran el vigent subcampió del Individual Professional d’Escala i Corda i de la Lliga Professional, Soro III, i el tres vegades campió de la Lliga, Genovés II que tornarà a participar en aquesta edició desprès d’haver-se perdut la de l’anterior any per una greu lesió. El duel entre mitgers també serà espectacular, ja que per una part formarà un dels millors de l’actualitat, Javi, mentre que a l’altre costat de la corda estarà tot un veterà com és Dani que al finalitzar la Lliga Professional es retirarà de les competicions professionals.

Els altres quatre equips aspirants a alçar el trofeu de campió seran els següents:
-Ajuntament de Vinalesa: Puchol II i Jesús.
-Ajuntament de Benidorm: Pere Roc II, Félix i Monrabal.
-Ajuntament de València: Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho.
-Ajuntament de Pedreguer-MasyMas: Marc, Pere i Héctor.

Aquesta fase regular que s’iniciarà aquesta nit de divendres al trinquet de Vila-real estarà composta de quinze partides. En cada partida, la formació victoriosa s’anotarà 3 punts al seu caseller, llevat que l’equip derrotat arribe al tant 50. En tal cas, l’equip guanyador únicament sumarà 2 punts mentre que el perdedor aconseguirà 1 punt. Una vegada finalitzada aquesta ronda, els quatre primers equips de la classificació accediran a la fase final que estarà composta de dos eliminatòries de semifinals al millor de tres partides i la gran final que també serà al millor de tres duels.

Per altra banda, hi ha que ressaltar que abans del duel de la Lliga Professional tindrà lloc la presentació de les escoles de Pilota Valenciana de la província de Castelló: Borriol, Castelló, Almassora, Vila-real, Onda i Xilxes, a més de les de Faura, Alfara de la Baronia i Algimia d’Alfara.