La Fedpival organitza un torneig de la Fallera Calavera, el joc de cartes valencià, a Pelaio

03/03/2017

La Fedpival organitza un torneig de la Fallera Calavera, el joc de cartes valencià, a Pelaio

El dimarts 14, en plena setmana fallera, s’ha organitzat al marc incomparable del trinquet de Pelaio un torneig del joc de cartes valencià més divertit.

La Fallera Calvera és un joc de rol amb cartes on podem trobar objectes i personatges de l’imaginari col·lectiu del nostre poble com el Capità Moro, Joan Monleón i les monleonetes, la Moma, el tio Sangonera, la Delicà de Gandia, el Pilotari… i així fins a més de 200 cartes.

L’objectiu del joc és arreplegar 5 ingredients per a fer una paella (conill garrofó, tomaca, carxofa,...) el primer qui ho aconseguisca serà el guanyador de la partida. El joc va nàixer l’any 2014 i en pocs anys ha aconseguit ser un vertader fenomen social entre els joves valencians.

Enric Aguilar amb el seu equip en van ser els creadors mitjançant una plataforma de micromecenatge que va assolir sobradament els seus objectius. Arran del seu èxit es va crear una novel·la on es narra la història de la Fallera Calavera i també l’any 2015 va eixir la segona part del joc amb el nom de Els ingredients de la discòrdia, on se sumaven als ingredients canònics d’altres com la gamba de Dénia o el indesitjat xoriç.

La FedPival, dins la campanya #pilotamola, creu necessària l’aproximació de les noves generacions als trinquets, creant sinergies amb altres fenòmens socials de la nostra terra.

Els tornejos d’este joc arrosseguen molta gent què busca guanyar la carta del Tio Canya, una carta d’edició especial per a col·leccionistes que sols es pot aconseguir guanyant un d’estos campionats i que alça vertaderes passions entre els jugadors. Este acte està organitzat conjuntament per la FedPiVal, el Trinquet de Pelayo, Associació Trancaclosques i Kalebarraka, què són els màxims organitzadors d’este tipus d’esdeveniments a València.