El Dia de la Dona a la Pilota, huí en Pelayo

10/03/2017

El Dia de la Dona a la Pilota, huí en Pelayo

La FPV, en col·laboració amb els diferents estaments del nostre esport autòcton: trinqueters, clubs, escoles, Fundació Esportiva Municipal de València ha organitzat una setmana de la dona. En els trinquets de la geografia valenciana, tant de raspall com d’escala i corda, podran entrar de forma gratuïta les dones, entre el 10 i 18 de març.

La Setmana de la Dona arranca huí divendres 10 de març, amb un acte promocional del nostre esport autòcton, per a acostar a les dones i la gent que encara no coneix la pilota valenciana. “L’esdeveniment en el trinquet de Pelayo, és l’acte principal dins de la Setmana de la Dona. Volem donar visibilitat a totes les accions que es fan en favor de la dona des de l’entitat federativa i des de les diferents localitats, a més de mostrar el gran nivell esportiu de les nostres esportistes”, explicava el president de la FPV, José Daniel Sanjuán. L’accés a l’esdeveniment de huí divendres és gratuït i comptara amb la presència del showman “Toni de l’Hostal” amb els seus monòlegs i el seu sentit de l’humor característic. A més en l’esdeveniment es vol que el públic puga participar animant a les jugadores, i gaudint de música valenciana i de moltes sorpreses.

Participaran un total de deu jugadores de 10 localitats diferents en aquesta gran jornada de promoció que serà una gran festa de la pilota femenina. En la mateixa s’han organitzat dues partides d’exhibició en el trinquet de Pelayo, amb la participació estel·lar de deu xiques que jugaran en representació de totes les jugadores que juguen a pilota valenciana. La presentació dels actes femenins i del trofeu femení de raspall de Pelayo, serà també aquest divendres en l’Ajuntament de València, a les 12:30 hores. A la vesprada a partir de les 19 hores, començara la festa en el trinquet de Pelayo. En la primera partida jugaran Nerea de Moixent, Eva María de Rafelguaraf i Cristina de Petrer contra Paula de Tavernes Blanques, Mamen de Meliana i Joana de Vall de Laguar. A continuació es jugara la partida mixta on s’enfrontaran Moltó de Barxeta, Mar de Bicorp, Amparo de Moncada contra Ana de Beniparrell, Sanchis de Montesa i Myriam d´Alquería d´Asnar. S’espera que siga una gran festa, on hi haurà moltes sorpreses i regals per als espectadors, que també participaran i gaudiren de les exhibicions. L’entrada és gratuïta per tot el públic en aquesta jornada de promoció.

- 19 hores. Obertura de portes, repartiment de regals.
- 19:30 hores. Partida d’exhibició femenina.
- 20:15 hores. Partida d’exhibició mixta. Amb algunes de les millors jugadores, al costat de Moltó de Barxeta, campió individual professional de raspall i Sanchis de Montesa, campió de la Lliga professional de raspall.
- 21 hores. Sorteig de la “Travessa Didàctica” entre el públic de l’equip guanyador.
La setmana de la dona continuara en Falles, amb un Trofeu femení de raspall en el trinquet de Pelayo, amb algunes de les millors jugadores dels campionats femenins. Jugaran quatre trios, disputant dos semifinals el dijous 16 de març i la gran final el dissabte 18 de març.