Godelleta acollia la presentació de “Pilota a l’Escola”

15/03/2017

Godelleta acollia la presentació de “Pilota a l’Escola”

El Programa educatiu “Pilota a l’Escola” de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport es va presentar ahir pel matí a Godelleta, al col.legi Enrique Tierno Galván. L’acte va estar presidit pel Director General de l’Esport, Josep Miquel Moya, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, i l’alcalde de Godelleta i president del a Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva, Rafa Fora, que han estat acompanyats per la directora del centre, Mª Luisa Elvira, del president del CPV Godelleta, José Valero, i el pilotari professional Raúl. Més de 150 xiquets i xiquetes han gaudit durant el matí d’aquesta experiència.

El Director General ha visitat les instal•lacions esportives del Tierno Galván, i a continuació s’ha traslladat fins el carrer de galotxa del municipi on ha vist de primera mà les sessions pràctiques del pilotaris i tècnics amb els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè de primària. Els jugadors que han participat hui a aquesta sessió inaugural han sigut el seleccionador de pilota Pigat II, l’ onze vegades campió individual Álvaro, el subcampió individual de 2014, Fageca, la capitana de la selecció femenina Ana Belén Giner, el gran mitger Moro, i els novells Ricardet, Andrés i Carles. Els alumnes han pogut veure vídeos de diferents modalitats, han entrevistat els jugadors, i s’ho han passat d’allò més bé amb tots els jocs en què han participat.

La mascota de la Pilota Valenciana, Mapi, creada gràcies al premi d’Emprén Esport, també ha estat present hui per primera volta en un centre educatiu, i per a una ocasió tan especial com l’inici oficial de Pilota a l’Escola. “Actes com el de hui contribueixen a que l’esport de la pilota tinga més rellevància entre els xiquets i les xiquetes”, ha dit la màxima responsable del Tierno Galván.
Per a l’alcalde de Godelleta “gràcies a la pilota valenciana, en comarques castellanoparlants com aquesta, es promociona l’ús del valencià d’una forma natural, només cal entrar al carrer de galotxa i comprovar-ho. Hui és un dia molt especial perquè enguany commemorem el 50 aniversari del Club de Pilota local i volem celebrar varis actes durant 2017 per festejar-ho”.

Segons el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, celebrar la inauguració en Godelleta era molt especial, “per la seua importància dins el món de la pilota, “el jugador professional Raúl va estudiar ací. A més portem organitzant conjuntament aquest programa durant 11 anys amb la Conselleria ensenyant i donant a conèixer la pilota en poblacions que no la coneixen i per totes les comarques. Tots vosaltres sou molt afortunats ja què teniu trinquet, escola, club i jugadors”.

Per al Director General de l’Esport, ha agraït a tots els menuts haver participat en la Sessió de hui, per divertir-se i jugar a pilota, sobretot per poder complir l’objectiu fonamental de Pilota a l’Escola. Per a nosaltres és molt importat la promoció i recuperació de la pilota en les comarques, en aquesta també, encara que Godelleta n’és l’excepció a tota la comarca. Espere que no només es quede en aquest dia, i que practiqueu aquest esport durant tot l’any, amb continuïtat, pels seus valors, per la seua vessant cultural, ací en l’escola i en els trinquets”.