Les semifinals de la Lliga Professional d'Escala i Corda queden configurades

21/03/2017

Les semifinals de la Lliga Professional d'Escala i Corda queden configurades

Les semifinals de la Lliga Professional d’escala i corda han quedat configurades aquest dimarts mitjançant sorteig realitzat a la seu de Bankia a València.

L’atzar ha volgut que la primera semifinal sigui la que s’enfronti als equips de Vila-real (Soro III i Javi) i València (Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho). L’eliminatòria començarà el proper dissabte al trinquet Pelayo, mentre que la segona partida tindrà lloc el divendres 31 a Vila-real.

Els equips de Benidorm (Pere Roc II, Félix i Monrabal) i Murla (Genovés II, Dani i Carlos) queden ubicats, per tant, en la segona semifinal, que començarà el diumenge 26 a Guadassuar i prosseguirà el dissabte 1 d’abril al trinquet de Pedreguer.

Si alguna o les dues semifinals necessiten la tercera partida de desempat, el pas a la final es resoldria a Vilamarxant el divendres 7 d’abril.

En el sorteig han estat presents representants dels equips de Vila-real, València i Murla. Els components de la formació de Benidorm no han pogut assistir per diversos motius.

Valoracions.
Per Soro III i Javi el resultat ha estat satisfactori. El quatre vegades campió individual ha manifestat que en els recintes de Vila-real i Pelayo, tant ell com Javi es troben molt còmodes. Encara que també ha assenyalat que “són els trinquets més pesats perquè una parella s’enfronti a un trio”, ha comentat. Per la seva banda, el mitger es congratulava per haver evitat Pedreguer “perquè no ho tenim tan tocat”, ha afegit.

En la terna rival, Santi de Finestrat, Santi de Silla i Nacho no han amagat la seva petita decepció ja que preferien l’altra opció del sorteig. “Jo volia fugir de Vila-real perquè allà Soro III i Javi juguen molt i molt bé. Però cal veure els punts favorables. En trinquets tan grans tindrem cert avantatge per la superioritat numèrica i és un aspecte que hem d’aprofitar. Ens centrarem en buscar els seus punts febles, encara que són pocs “, ha dit Santi de Finestrat.

En l’eliminatòria que enfrontarà als trios de Murla i Benidorm, Genovés II i Dani també estan contents pel desenllaç del sorteig. El escaleter, que podria aconseguir el seu quart títol, ha deixat clara la seva prioritat, no arribar a la tercera trobada: “No em vull jugar el desempat a Vilamarxant ja que no és escenari que reuneixi les condicions per jugar unes semifinals per la seva escassa visibilitat. La resta d’opcions em satisfeien perquè són trinquets habituals. Tot i que, tradicionalment, Guadassuar i Pedreguer m’han agradat una mica més “, manifestava.

Dani, que en acabar la Lliga Professional posarà fi a la seva dilatada i exitosa trajectòria com pilotari, coincidia amb el seu company i mostrava el desig d’assolir la partida que valdrà el títol. “És la meva última oportunitat de jugar aquesta final, estic encantat amb l’equip que m’ha tocat en la meva última lliga i espero seguir gaudint com fins ara i que la gent gaudeixi amb el nostre joc”, concloïa.

Signatura del conveni
Abans d’ubicar les semifinals s’ha procedit a la signatura del conveni de col·laboració entre Bankia i la Federació de Pilota Valenciana. El coordinador de la pilota de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, ha fet les vegades de testimoni. Amb aquest acord, l’entitat financera patrocinarà la fase final de la Lliga Professional i de la propera Lliga de Raspall.

Amb aquest patrocini Bankia amplia el seu vincle amb l’esport dels valencians. L’entitat també és patrocinadora de les dues competicions més emblemàtiques de la pilota, el Campionat Individual d’escala i corda i el Campionat Individual de raspall.

Giner ha estat el primer a fer ús de la paraula en la roda de premsa posterior. El representant de la Generalitat ha informat de les últimes actuacions del departament que dirigeix: “En el món professional de la pilota vivim una època de replantejament del futur. Els jugadors necessiteu una estructura estable i des de la Generalitat estem treballant per a això al costat de la Federació i altres estaments del nostre esport. La futura Fundació està en la fase final de la seva constitució però necessitem la participació de tothom. Per això agraïm la predisposició i voluntat de Bankia per ajudar a la pilota “, ha explicat.

A continuació ha intervingut el president federatiu, que també ha agraït a Bankia la seva implicació. A més ha llançat un missatge d’optimisme als pilotaris: “Bankia és una entitat financera que porta molts anys apostant per la pilota i la cultura valenciana i cal reconèixer, sobretot en moments complicats com els que vivim. Estem convençuts que el futur serà millor. Ens esforcem perquè així sigui amb el suport del Govern valencià i altres institucions. Però si cal destacar un esforç és el dels pilotaris, que malgrat aquests temps de crisi seguiu donant-ho tot, sent un exemple de professionalitat “, ha manifestat Sanjuán.

Miguel Capdevila ha estat l’encarregat de tancar l’acte. El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló ha explicat el perquè del patrocini: “Entre la pilota i Bankia hi ha coses en comú com a tradició, arrels i vertebració. Els jugadors sou un orgull per als valencians perquè aquest esport reuneix valors que es demanen per a la resta de la societat. Aquesta aposta per la pilota es basa en dos punts: el fet que els clients ens feliciten per donar suport a una senyal d’identitat del nostre poble i la voluntat de l’entitat d’ajudar a que millori la situació dels pilotaris professionals “, ha dit.