A un pas de disputar la final de la Lliga Profesional

06/04/2017

A un pas de disputar la final de la Lliga Profesional

El trinquet de Vilamarxant decidirà demà per la vesprada el segon finalista de la XXVI edició de la Lliga Professional d’Escala i Corda que té com a principal patrocinador a Bankia en aquesta fase final. Serà una confrontació “a cara o creu”, al tractar-se de la partida de desempat de l’eliminatòria de semifinals que mesura a la parella representativa de l’Ajuntament de Vila-real integrada per Soro III i Javi front al trio de València format per Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho.

El guanyador obtindrà la recompensa de disputar la gran final on ja espera el trio de Benidorm de Pere Roc II, Félix i Monrabal. Però, abans de les cites finals tindrem aquesta tercera partida d’una eliminatòria de semifinals que està sent molt atractiva. Per al duel definitiu, tornarà a partir com a favorita la parella de Soro III i Javi, però això sempre pot jugar-los en contra com ja va passar en la primera partida disputada al trinquet de Pelayo en la que es van veure superats pel trio dels Santis pel resultat de 60 per 50.

Altra història va ser el segon duel que es va disputar el passat divendres al “Salvador Sagols” de Vila-real on la parella va realitzar una excelsa actuació que els va permetre passar per damunt dels seus adversaris, com demostra el 60 per 30 final que va reflectir l’electrònic del trinquet castellonenc.

En definitiva, hi ha una gran expectació per vore cap a quin costat es decanta aquesta eliminatòria que ha estat plena d’alternatives. Pel que fa al recinte de joc el trinquet de Vilamarxant és prou semblant al trinquet de Pelayo, sobretot en les seues dimensions, per tant en principi ha de ser desfavorable als interessos de la parella de Vila-real. Aquest fet pot augmentar la confiança del trio que intentarà repetir l’actuació coral que van realitzar en Pelayo, i poder acabar de donar la sorpresa, eliminant al millor equip de la primera fase.

En el cas de Soro III seria la seua quarta final, després de proclamar-se campió en el 2013, i caure en les finals del 2009 i 2016. Idèntica situació viu el mitger Javi, que va alçar el trofeu de campió en el 2014, després de caure en la final del 2010 i 2012. Respecte els integrants del trio, Santi de Finestrat també s’encontra en la mateixa situació ja que va guanyar l’edició del 2015, però es va quedar a les portes en 2011 i 2014. Per a Nacho seria la seua segona final desprès d’alçar el trofeu de campió en 2010, mentre que per a Santi de Silla seria la seua primera final, és a dir seria l’únic debutant en la final de la Lliga.

La sèrie de finals ens oferirà fins a tres grans partides; la primera el diumenge 23 d’abril al trinquet de Sueca, la segona en el trinquet de Pelayo el diumenge 30 d’abril, jugant-se la tercera, en cas de ser necessari, el diumenge 7 de maig de nou al recinte de la ciutat de Valencia.