Pilota a l’Escola, programa d’activitats especials per al Dia Internacional de l’Esport

07/04/2017

Pilota a l’Escola, programa d’activitats especials per al Dia Internacional de l’Esport

Ahir, 6 d’abril, es commemorava, com cada any, el Dia Internacional de l’Esport per al desenvolupament i la pau, dia en el qual els centres educatius centren gran part del seus esforços a fer d’aquest dia el més important quant a l’esport.

El programa Pilota a l’Escola, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, no és aliè a aquesta data tan assenyalada i mostra d’això han sigut les actuacions portades a terme en eixa jornada. Acollien sessions els centres CEIP Palmerar de Benicàssim, CEIP Rabassa d’Alacant, CEIP Joanot Martorell de Benialí, CEIP Tibi de Tibi, CEIP San Juan de Ribera d’Alfara del Patriarca, CEIP Santa Anna d’Oliva, CEIP Sant Pere Apòstol de l’Alqueria de la Comtessa, CEIP Ramón y Cajal d’Anna, CEIP San Bertolomé de Godella, Centre Privat Argos de València, CEIP El Garbí de l’Eliana i CEIP Ausiàs March d’Alzira.

Molts d’aquests centres han triat la data per aprofitar i fer la sessió al trinquet, per exemple, Palmerar anava al trinquet del Complex Sindical de Castelló; Santa Anna d’Oliva aprofitava per visitar amb els alumnes el trinquet nou; el Sant Pere Apòstol es desplaçava fins a Bellreguard; el CEIP Tibi anava fins el carrer de Llargues; i l’Ausiàs March d’Alzira ha volgut commemorar la data per fer una visita al Museu de la Pilota del Genovés i, a més, fer allí mateix la sessió de ‘Pilota a l’Escola’.

Un altre centre que tenia una programació especial era el Centre Privat Argos, de la ciutat de València, on el tècnic federatiu Ismael Vidal, ‘Fageca’, es posava a disposició de tots els docents per a resoldre tots els seus dubtes al voltant de la pilota valenciana, de primera mà. Ismael Vidal és, a més, jugador professional de pilota i coneix tots els secrets d’aquest esport.

El CEIP El Garbí de l’Eliana tenia una planificació multiesportiva en les instal.lacions del poliesportiu municipal, amb jocs populars, bàsquet, judo, hoquei, esgrima, beisbol, rugbi i, per descomptat, pilota valenciana, que ocupava els espais del trinquet i el carrer de Galotxa.

En definitiva, una jornada esportiva on molts col.legis valencians reconeixen la pilota com el que és, un esport amb vista al futur i amb un nou caire de modernitat d’acord amb els temps en què estem.