Pilota a l'escola programa sessions especials

12/04/2017

Pilota a l'escola programa sessions especials

El programa Pilota a l’Escola de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, organitzat per la Federació de Pilota Valenciana, reservava per a aquesta setmana actuacions un poc més especials del que normalment són, ja qué per exemple, el CEIP Rico Sapena de Castalla programava un bonic homenatge per a Àlvaro de Tibi, qui va ser mestre en aquest centre. Àlvaro faltava el passat any, al mes de maig, de mort sobtada. Aprofitant aquest bonic acte s’incloïa també la sessió de pilota a l’escola duta a terme, per Paco i Jan. Cal destacar que Jan fou membre de la selecció de pilota i company en aquésta del gran jugador de Tibi.

D’altra banda, i just quasi en l’altre extrem de la geografia valenciana, a la Vall d’Uixó, en Castelló, el CEIP Cervantes, aprofitant el pas de pilota a l’escola pel centre, treia la pilota al carrer. En aquest cas, Pablo de Borriol i Àlvaro de Faura eren els tècnics federatius que es desplaçaven fins La Vall per a fer gaudir els alumnes d’una exhibició de galotxa al carrer Joan d’Àustria i coneixien de primera mà la pilota valenciana.

Les comarques de Castelló acaben les sessions.

Acaben just abans de les festes de pasqües les sessions a les comarques de Castelló, on s’han dut a terme un total de seixanta visites. Pel moment, continuen, després de les festes a les comarques de València, i d’Alacant. Per terres castellonenques han dut a terme les sessions majoritàriament els tècnics de la provincia, com són, Pablo de Borriol i Mezquita de Vila-Real, que han tingut que ser ajudats per col·laboradors com Pedro, Àlvaro, Bueno o Mamen. Any darrere any, van augmentant les sessions en Castelló.