Definides les seus de les semifinals de la Lliga Professional de Raspall

02/05/2017

Definides les seus de les semifinals de la Lliga Professional de Raspall

Les semifinals de la Lliga de Raspall – Trofeu Diputació de València han quedat configurades aquest dimarts mitjançant sorteig realitzat en la seu central de Bankia a València. L’entitat bancària ha incorporat aquest any el seu patrocini a la fase final del torneig més rellevant per equips de la modalitat de raspall.

L’atzar ha volgut que la primera semifinal siga la que enfronte als equips de Barxeta (Moltó i Brisca) i Genovés (Sergio, Tonet IV i Ricardet) en partida que tindrà lloc divendres que ve en el trinquet de Genovés. El cartell de la final es decidirà el dissabte a la Llosa de Ranes on es mesuraran els conjunts d’Alzira (Ian, Roberto i Lorja) i Oliva (Pablo, Sanchis i Raúl). Les dues partides estan programades a les 18.30 hores.

Els onze pilotaris han estat presents en el sorteig i d’acord a les declaracions dels portaveus de cada equip, el resultat ha sigut satisfactori a mig fer. Malgrat tot, els equips que preferien un altre escenari confien en les seues possibilitats de passar a la final.

VALORACIONS.

En la primera semifinal, Sergio, Tonet IV i Ricardet estan encantats de jugar en sa casa. I és que els tres jugadors són naturals de Genovés. “És el nostre poble i tota la vida hem jugat en eixe trinquet. Les seues característiques també ens beneficien. És un trinquet xicotet en el qual Moltó i Brisca no poden servir-se tant de la seua força com en uns altres més grans. Però serà difícil perquè es tracta d’una parella que ha demostrat que pot guanyar a qualsevol”, comentava Sergio.

En el bàndol contrari, Moltó i Brisca reconeixien que hagueren preferit les majors dimensions del trinquet de la Llosa de Ranes. “No passa res. Ens quedem amb que, excepte en la primera partida, la resta de la fase regular ha sigut molt satisfactòria. Estem en bon moment i il.lusionats per arribar a la final”, explicava Brisca. Moltó, per la seua banda, afegia que “serà qüestió d’acoblar-se i jugar pilotes més baixes”.

En la segona semifinal, l’equip que ha vist el seu desig complit ha sigut el d’Ian, Roberto i Lorja. “En ser més gran ens va millor, sobretot per a trobar la galeria. I personalment ho tinc molt tocat. He entrenat en ell des de xicotet”, ha dit Ian.

Quant al trio d’Oliva, Sanchis ha exercit de portaveu per a assenyalar que “per les característiques dels rivals ens convenia un trinquet més xicotet. A la Llosa, Ian té més possibilitats d’anul.lar-me per l’altura. Però ens veiem capacitats per a superar la semifinal en qualsevol lloc”, apuntava.

AUTORITATS.

Abans del sorteig ha tingut lloc la intervenció de les autoritats. Alfredo Hernando, representant de Val Net, ha començat l’acte recordant la trajectòria dels equips i el funcionament del sorteig.

Tot seguit ha pres la paraula el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, que ha agraït a Bankia la seua implicació amb l’esport dels valencians. “És molt important el suport d’una entitat de tant prestigi com Bankia. Són molts anys els que porta vinculada a la pilota i cada vegada que venim ens sentim com a casa”, comentava. A més s’ha dirigit als pilotaris per a expressar-los el seu convenciment que seran unes magnífiques semifinals. “Sempre hi ha preferències per un o un altre trinquet però heu demostrat que podeu fer un gran paper en qualsevol”, afegia.

El següent torn de paraula ha sigut para Sebastià Giner, coordinador de la pilota valenciana de la Generalitat Valenciana. L’ordre ha sigut invers al del president. El primer missatge li l’ha dedicat als jugadors: “Arribar a la final serà un premi encara que solament un equip podrà alçar el trofeu. Per açò heu d’estar orgullosos d’haver aconseguit esta fase final, per la dificultat que comporta”, assenyalava.

Giner també ha destacat el suport de l’entitat patrocinadora. “Valorem l’aportació de tot el món i Bankia ha fet una clara aposta per la pilota. Ha millorat el conveni que tenia i ha demostrat la seua voluntat de seguir participant en pròximes edicions”, ha dit.

L’encarregat de tancar l’acte previ al sorteig ha sigut José Ángel González, director comercial de la Territorial de Bankia a la Comunitat Valenciana. “Volem reiterar el compromís de la nostra entitat amb la pilota valenciana, que comparteix valors amb Bankia com el respecte, l’esforç, la lleialtat, la cavallerositat i la humilitat. Ens satisfà contribuir a garantir el futur d’aquest esport”, dia.

Tot seguit, González ha analitzat l’actualitat de l’esport autòcton i ha expressat satisfacció i optimisme. “La pilota està avançant en molts aspectes, emmotllant-se al present per a garantir el futur. Mostra d’açò és el gran nombre de competicions que s’organitzen i d’esportistes federats. És un gran treball de base que servirà perquè el món professional es consolide”, explicava.

El director comercial de la Territorial de Bankia a la Comunitat Valenciana ha conclòs la seua intervenció dirigint-se als pilotaris: “Hui és un dia especial per als quatre equips que seguiu lluitant per aconseguir el títol i us donem l’enhorabona per haver arribat fins a ací. Sort per a tots”, manifestava.