Naix el nou rànquing de la pilota valenciana professional

05/05/2017

Naix el nou rànquing de la pilota valenciana professional

El nou rànquing de la pilota professional naix amb la voluntat de ser un referent per als jugadors i trinqueters donat que prèviament no existia un sistema de valoració objectiu del nivell dels esportistes professionals de les modalitats d’Escala i Corda i Raspall.

Aquest sistema de tanteig s’ha consensuat entre tot el ventall del món de la pilota professional amb representants dels jugadors professionals d’escala i corda i raspall, trinqueters, institucions públiques i empreses. La proposta naix com a petició dels jugadors per la necessitat d’un sistema de valoració objectiu i d’un seguiment del rendiment dels esportistes al llarg de l’any. Quan es tinga un volum major de resultats es realitzarà també una fitxa amb les estadístiques i resultats de cada jugador.

Tots els jocs de totes les partides sumen al còmput, indiferentment si l’equip guanya o perd la partida. Cada joc val un nombre de punts segons el tipus de competició, així, els jocs de les partides de les lligues per equips o individuals són els que més rèdit en punts donen, seguit pels trofeus al llarg de l’any i per últim puntuen les partides del dia a dia. A més, a les competicions, també es reben punts extra segons les partides guanyades o s’arribe a campions i subcampions. Estos punts guanyats a cada joc es reparteixen entre els membres de cada trio o parella proporcionalment a l’historial esportiu del jugador. Respecte a les partides del dia a dia, sols es valoren aquelles on hi haja representat almenys un 50% dels primers 20 jugadors d’elit de cada modalitat. Així s’incentiva un bon espectacle a les partides del dia a dia i a més els joves pilotaris tindran més oportunitats per jugar amb les màximes figures.

Els campionats que sumaran punts extra als guanyadors en Raspall són l’Individual Professional, la Lliga Diputació de València, la Copa President Diputació de València i els trofeus Mas y Mas, Savipecho, Fundació Jose Luis López i Mancomunitat de La Safor. Pel que respecta a l’Escala i Corda, són l’Individual, la Lliga, la Copa President Diputació de València i els trofeus Mas y Mas, Savipecho, Fundació Jose Luis López, Universitat de València i el President Diputació d’Alacant.