Acaben les sessions en Pilota a l'EScola

19/05/2017

Acaben les sessions en Pilota a l'EScola

El programa de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Pilota a l’Escola, que organitza des de fa ja deu anys la Federació de Pilota Valenciana, acabarà aquesta setmana la fase de sessions als centres educatius. Pilota a l’Escola arriba a la seua recta final pel que fa a la programació de sessions, en aquest cas a les comarques de València, ja que a Alacant i Castelló ja van finalitzar fa unes setmanes. Els últims col·legis visitats han sigut els centres CEIP Rei en Jaume de Tavernes Blanques, el Col·legi San Roque de València i el centre privat Nuestra Señora de Fátima de Sueca.

Ara el Pilota a l’Escola encara les setmanes de cloendes, en les que els centres es reuniran per passar un matí sencer aprenent pilota valenciana, en la modalitat de raspall, i coneixent xiquets d’altres centres també interessats en la pràctica de la pilota valenciana.

La primera d’aquestes trobades tindrà lloc en Castelló el dia 25 de maig, al Complex Sindical, i el dia 30 de maig es traslladarà l’activitat al poliesportiu de Massalfassar. Ja al mes de juny, el dia 1, serà el torn del poliesportiu de Piles, el 6 tocarà desplaçar-se fins a Ontinyent i acabarà el cicle de cloendes a Benidorm, al Palau d’Esports L’Illa, programada per al dia 8 de juny.

Pilota a l’Escola apropa el nostre esport més representatiu a les escoles valencianes. Enguany han participat 385, cosa que suposa un increment del 19% en la participació respecte a l’edició passada. Aproximadament, 17.000 xiquets i xiquetes han gaudit de l’activitat.

Per comarques, han participat en total 115 escoles d’Alacant, 60 de les comarques de Castelló i 210 de les comarques de València. A més, a l’edició de 2017, la Conselleria ha ampliat el pressupost de 95.000 a 115.000 euros, un 21% més.