El Corte ingles afronta la fase final de trinquet i d’escoles

19/05/2017

El Corte ingles afronta la fase final de trinquet i d’escoles

Els equips de les escoles de pilota, així com els que juguen en trinquet, participants al Campionat Autonòmic de Galotxa, gran trofeu El Corte Inglés, començaran les eliminatòries pel títol el pròxim cap de setmana.

La competició més nombrosa de la modalitat, que es va iniciar en el mes de febrer, ja ha completat la seua fase regular, després de la qual aplega el moment de jugar les eliminatòries que només ens deixaran dos equips per categoria. Els quals jugaran les finals a Torrent el primer cap de setmana de juliol, en cas de la competició en trinquet, i a Vinalesa a finals de juny, en cas de les categories escolars.

La classificació final primera en trinquet ha deixat els emparellaments entre Lliria i Torrent, i entre la Pobla de Vallbona i Alfara de la Baronia, com a semifinals pel títol. En la divisió de plata falten encara un parell de jornades per a completar la primera fase, mentre que en tercera A i B ja tenim tots els emparellaments decidits. Xuquer-Sueca i Massalfassar F jugaran el primer quart de final en tercera A, sent els altres emparellaments entre la Pobla de Vallbona C i Manises A, entre Xilxes i Riba-roja C, club aquest que ha aconseguit classificar als seus tres equips per a quarts, i on el derby entre Riba-roja D i E será protagonista de la última eliminatoria. Ja en tercera B dos equips del club d’Onda, altre Riba-roja, Manises, Pobla de Vallbona i Massalfassar, junt a un equip del club Amics de la Ribera i altre de Torrent, serán els que juguen la primera ronda d’eliminatòries.

Respecte a la competició de les categories de formació, les escoles de Massamagrell i d’Algimia d’Alfara son les que més equips han aconseguit clasificar per a jugar els quarts de final del torneig. Quatre serán les seues formacions que intentaran seguir lluitant pel títol en cadets, infantils, alevins i benjamins. Amb tres equips classificats trobem a les escoles de Vinalesa i Moixent, mentre que Albuixech, El Puig, Montserrat, Beniparrell i Meliana han aconseguit pasar de fase amb dues formacions. Un únic representant de Godelleta, la Pobla de Vallbona, Albalat dels Sorells i Massalfassar serà el que defensen les seues escoles en les eliminatòries que començaran el pròxim cap de setmana.

Tots els xiquets que juguen el dissabte, ho faran amb intenció d’aplegar el més lluny en la pilota valenciana, i cal recordar que jugadors del màxim nivell, com els campions individuals d’escala i corda, Puchol II de Vinalesa, i Soro de Massamagrell, o primeres figures com Javi de Massalfassar, Marc de Montserrat, Jesus de Silla (format també Beniparrell) o Raul de Godelleta, també passaren per aquesta competició.