Borriana acull amb èxit la primera Trobada de Pilota a l'Escola

25/05/2017

Borriana acull amb èxit la primera Trobada de Pilota a l'Escola

Vora 200 escolars han participat en l’encontre de les comarques de Castelló

Durant el matí d’aquest dijous ha començat la fase última d’aquesta edició de Pilota a l’Escola corresponent al curs 2016/2017, les trobades de tots els col.legis de la província de Castelló. Fins ara, el format programava una competició zonal, amb la seua fase final. Enguany la novetat està en què és suprimeix la competició, per tal de fer, cinc trobades finals, on els xiquets no tindran la pressió pròpia d’una competició i on segur, podran gaudir de moltes més partides que amb l’anterior format.

Els col.legis participants hui han sigut: José Alba de la Vilavella, Carles Selma de Castelló, i els locals La Consolación, Illes Colombretes i Pare Vilallonga. Tots han jugat durant una llarga estona en les 5 pistes habilitades en el Poliesportiu “La Bosca”. A més han gaudit de tallers de tot tiputs i jocs gegants. Al voltant de 200 alumnes han gaudit en esta ocasió de la pilota valenciana, i han aprofundit més els coneixements que ja atresoren després del pas dels tècnics federatius per les seues escoles i els que hui els han acompayat.

No han volgut perdre’s aquest event l’alcaldessa de Borriana, Mª Josep Safont, el regidor d’esports, Vicent Granel, el presentant del CPV Borriana, Guillermo Sanahuja, i el vicepresident de la FPV a Castelló, Pedro López.
La Federació també ha atorgat en aquesta jornada lúdicofestiva el premi “Joc Net” en col.laboració amb la Fundación Trinidad Alfonso al col.legi José Alba, per seu treball en la promoció dels valors i l’esportivitat en la pilota.


Estes cinc trobades es programen en Borriana, Massalfassar, Piles, Ontinyent i Benidorm. Després d’aquesta jornada,el dia 30 serà el torn de gaudir d’aquesta trobada en la ja clàssica seu del Poliesportiu Municipal de Massalfassar, a l’Horta Nord. El dia 1 de juny s’arribarà a La Safor, on Piles serà la seu d’aquesta comarca.
La següent setmana, concretament el dimarts dia 6 Pilota a l’Escola arribarà a la ciutat d’Ontinyent, en La Vall d’Albaida, per a finalitzar el cicle d’aquestes trobades el dia 8 de juny al Poliesportiu Guillermo Amor de Benidorm, a la Marina Baixa.

Es plantegen així unes jornades de convivència entre diferents centres, arribats de diverses poblacions on els més joves se n’adonen que en la resta d’escoles també es juga a pilota.  Estes trobades aniran acompanyades de sorpreses, com la presència de Mapi, la mascota de la pilota (que s’ha fet realitat gràcies al segon premi Emprén Esport de la Fundació Trinidad Alfonso d’esta edició) en totes elles. A més de pilota, els més joves gaudiran també d’una sèrie d’activitats paral.leles -com ho han fet a Borriana hui- que faran les seues delícies en els moments que no tinguen partides per a disputar.