Traiguera i Xert acolliran el I Autonòmic de Frontó amb Frares – Diputació de Castelló

31/05/2017

Traiguera i Xert acolliran el I Autonòmic de Frontó amb Frares – Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló amb la col.laboració de la Federació de Pilota Valenciana, els Ajuntaments de Traiguera i Xert, i el Club Pilotari de Castelló organitzaran el “I Campionat Autonòmic de Frontó amb Frares”. Aquest naix amb la finalitat de recuperar la modalitat autòctona a paret preferida pels valencians del nord.

Aquest matí ha tingut lloc una reunió en la seu de la Diputació de Castelló entre el Diputat d’Esports, Luís Martínez, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, l’alcalde de l’Ajuntament de Traiguera, Javier Ferrer i Lluís Ramos, membre col.laborador del Club Pilotari Castelló, en la qual s’han tancat diversos detalls del que serà la primera edició de l’autonòmic de frontó amb frares.

Aquest campionat es disputarà el 1 i 2 de Juliol a les localitats de Traiguera i Xert (Barri d’Anroig)  on el guanyador es proclamarà  “Campió autonòmic de Frontó amb Frare”.  Les inscripcions al campionat s’obriran durant aquesta setmana mitjançant una convocatòria per part de la Federació de Pilota Valenciana. La participació estarà oberta a totes les categories, i pretén atraure els més menuts, aficionats, aficionades, veterans, federats i professionals de la pilota.

Amb la posada en marxa d’aquest campionat s’inicia un procés de normalització de la modalitat, amb la finalitat de reactivar-la i estendre-la dins del món de la pilota. Com aspectes més destacats es pretén, elaborar un reglament confeccionat per experts i incloure-la com a modalitat dins del calendari oficial de competicions federatives.

A més, els participants tindran la possibilitat de participar en nombroses activitats turístiques i culturals de la zona entre les quals destaquen l’activitat de descobrir el Real Santuari de la Mare de Deu de la Font de la Salut, així com la ruta de senderisme i cicloturisme “Font de la Salut i Oliveres Mil.lenàries”, o diversos tallers del procés d’elaboració de l’oli i dels formatges.

Tots els presents han declarat sentir-se molt il.lusionats amb aquest campionat i pretenen que siga tot un referent de la modalitat en els pròxims anys. Per la seua part, l’alcade de l’Ajuntament de Xert, José Rosendo Segarra qui no ha estat present en la reunió, també s’ha mostrat molt content i il.lusionat en les visites que s’han realitzat per comprovar l’estat de l’instal.lació d’Anroig.