Les trobades de Pilota a l’Escola arriben al seu Equador

01/06/2017

Les trobades de Pilota a l’Escola arriben al seu Equador

El Programa educatiu “Pilota a l’Escola” de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha continuat hui en el Poliesportiu municipal de Piles, on s’han congregat tretze col.legis i un total de 400 escolars. Han participat els següents centres: Col.egi la Encarnación, Centro Los Naranjos, CEIP Benicadim, CEIP Hort de Palau, CEIP Alfadalí, CEIP La Carrasa, CEIP Santa Anna, CEIP José Pedrós, CRA Ribera Baixa, CEIP L’Alcocerà, CEIP San Pere Apòstol i CEIP Lluís Vives.

Des de primer hora del matí el Poliesportiu s’ha plenat de xiquets i xiquetes desitjosos de jugar a pilota Valenciana. La Federació de Pilota Valenciana ha habilitat un total de 7 pistes de jocs, una zona lúdica plena de tallers per a divertir-se i una altra zona amb una gran pista inflable.

Han assistit a aquesta jornada lúdica esportiva el president de la FPV, José Daniel Sanjuán ,que ha estat acompanyat de l’alcalde de Piles, David Morant, el regidor d’esports, Justo Pons, el president del CPV Piles, José María Puig, a més del coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat, Sebastià Giner.

La mascota de la Pilota Valenciana, Mapi, també ha estat present hui per primera volta en el Poliesportiu de Piles, per a una ocasió tan especial com aquesta trobada. S’ha fet fotografies amb tots i cadascun dels col.legis participants, i ha ballat i s’ho ha passat d’allò més bé amb els més menuts.

“Actes com el de hui contribueixen a que l’esport de la pilota tinga més rellevància entre els xiquets i les xiquetes”, ha dit el màxim responsable de la FPV. Per a l’alcalde de Piles “gràcies a la pilota valenciana, hui és un dia molt especial per al nostre poble, un premi per la tasca que estem fent a l’escola, i amb la resta d’activitats que promocionem relacionats amb el raspall i la pilota en general”. El president de la FPV també ha agraït a tots els menuts haver participat en la trobada de hui, per divertir-se i jugar a pilota, sobretot per poder complir l’objectiu fonamental de Pilota a l’Escola que és promocionar i recuperar la pilota en les comarques, “en aquesta de la Safor, donar-la a conèixer, si cap, un poc més, i transmetre els seus valors, per la seua vessant cultural, a més de l’esportiva”.

El CEIP Santa Anna ha rebut el premi de Promoció de la Fundación Trinidad Alfonso, pel seu esforç en la recuperació de la pilota valenciana entre la Comunitat educativa d’Oliva, amb el seu professor, Toni Bertomeu, al capdavant.