Presentades les Copes Diputació València d’Escala i Corda i Raspall

08/06/2017

Presentades les Copes Diputació València d’Escala i Corda i Raspall

Aquest matí s’ha obert en la seu de la Diputació de València una nova edició de la Copa Diputació en les seues dues versions, escala i corda i raspall. Dues competicions que s’han consolidat i s’han convertit en tot un referent de la temporada als trinquets. A més, aquesta temporada aniran de la mà, jugant-se quasi de forma paral·lela.

La presentació dels dos tornejos President de la Diputació de València, ha tingut com amfitriona la diputada d’esports, Isabel Garcia, acompanyada en la taula pel president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, Alfredo Hernado, representant d’Escala i Corda de ValNet, i Emi Peris, com a representant de raspall de Val Net. A més, ha comptat amb els grans protagonistes, els pilotaris d’Escala i Corda i Raspall participants en la Copa.

La diputada ha ressaltat “la Diputació de València ha firmat recentment un conveni amb la Federació de Pilota Valenciana que inclou la retransmissió de deu partides en TV Mediterráneo, dos de les quals seran les finals de les Copes, que a més seran en directe. L’objectiu últim del conveni es ajudar a la Federació en tot el treball que està fent i donar cada vegada més difusió al món de la pilota valenciana, aquest esport que és propi dels valencians i valencianes”.

Per la seua part, el president de la Federació de Pilota Valenciana ha destacat “aquesta presentació conjunta pretén unir les dos modalitats per a què vagen de la mà i ninguna es considere menys que l’altra”. José Daniel també ha volgut agrair a la Diputació de València el seu gran esforç per continuar recolzant i promocionant la pilota valenciana, així com també ha desitjat sort a tots els equips participants. Per últim ha ressenyat “s’ha elegit a Mediterráneo TV com a televisió per a gravar i emetre les 10 partides subvencionades per la Diputació de València pel fet que la seua cobertura és autonòmica”.

En la seua intervenció, Emi Peris ha explicat el format de la competició de Raspall que arrancarà el 19 de juny i comptarà amb huit formacions, totes parelles que estaran dividides en 2 grups. Per la seua part, Alfredo Hernando ha indicat les característiques de la Copa d’Escala i Corda que també comptarà amb huit equips i 15 partides, incloent les semifinals i finals a partida única. En la seua intervenció ha ressaltat que la Copa s’iniciarà demà al trinquet de Vilamarxant, amb l’enfrontament entre els campions Pere Roc II i Jesús front a Francés i Félix, mentre que la final es jugarà el 15 de juliol al trinquet de Llíria.

Per últim, ressaltar que tots els jugadors s’han mostrat molt il·lusionats, com ha assenyalat Coeter II “afronte amb il·lusió i bones expectatives la competició”. Per la seua part, Javier Sansó ha indicat que tot dependrà de les sensacions que vaja encontrant durant les partides “és una de les competicions més importants, tots els jugadors volem estar i donem el màxim”.