Tavernes Blanques acull la presentació oficial d'Eurojove 2017

09/06/2017

Tavernes Blanques acull la presentació oficial d'Eurojove 2017

La localitat de Tavernes Blanques ha celebrat en la vesprada de divendres 9 de juny la presentació oficial del III Campionat d’Europa de Pilota a mà Joves. L’acte ha tingut lloc al saló de plenaris de l’Ajuntament de Tavernes Blanques, ja que la població de l’Horta Nord serà la seu d’aquesta edició del torneig.

El III Eurojove de Pilota a Mà comptarà amb la presència de les principals seleccions nacionals Europees, com són França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Portugal, la Selecció d’Euskadi, a més de la nostra selecció. L’Europeu es celebrarà del 25 de Juliol al 28 de juliol de 2017.

Com en les anteriors edicions, les categories de participació seran Sub-19, Sub-17 i Sub-15, amb participació en totes tres categories tant d’equips masculins com femenins. Més concretament, la modalitat de One Wall comptarà amb els citats sis campionats, mentre que les modalitats de Llargues i Joc Internacional es jugaran sols en la categoria Sub-19 Masculina. Pel que fa a la categoria Sub-19 Femenina, aquesta també comptarà amb la competició de Joc Internacional i Raspall, com a modalitat autòctona de la Comunitat Valenciana.

En aquesta presentació s’han donat a conéixer alguns dels detalls del campionat, però cal destacar que el dia 25 tindrà lloc l’acte de benvinguda de les seleccions participants i la inauguració de l’esdeveniment, mentre que el dia 28 de Juliol conclourà l’Europeu amb l’acte de cloenda on s’entregaran els trofeus de campions. Els participants s’allotjaran a l’hotel Olympia, en la veïna localitat d’Alboraia.

L’acte, que ha sigut molt nombrós, ha comptat amb la presència del director general d’Esports, Josep Miquel Moya, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, així com amb l’alcaldessa de l’Ajuntament de Tavernes Blanques, Maria Carmen Marco Aguilar, el regidor d’esports del municipi, Benito Villena, les representants del CPV Carraixet Tavernes Blanques, els jugadors de l’escola de pilota local, i com no, amb els jugadors i jugadores preseleccionats de les seleccions inferiors, la seleccionadora Ana Belén Giner, el coordinador de Pilota Valenciana, Sebastià Giner, i Paco Cabanes “Genovés”. Durant la presentació s’ha donat a conèixer el cartell oficial, obra de Pep Meseguer, segons ha explicat l’alcaldessa, que s’ha mostrat molt “orgullosa de poder acollir un acte de pilota valenciana” i ha agraït a la Federació aquesta col·laboració”.

Per la seua banda, el president de la FPV i al mateix temps de la Federació Internacional de Pilota (CIJB) ha explicat la importància de la disputa de l’europeu de joves a terres valencianes, després de jugar-se a Bèlgica i a Itàlia, i ha anunciat que d’ací a poc temps començaran els entrenaments dels jugadors i jugadores.

Per la seua banda, Josep Miquel Moya, ha volgut assenyalar la importància de l’Europeu de joves, i el fet de promocionar la pilota a mà mitjançant aquest campionat. “Espere que els nostres jugadors donen el màxim de si, i facen un campionat de molt alt nivell”.