Rànquing Professional de Maig, nous canvis per a una nova pilota

12/06/2017

Rànquing Professional de Maig, nous canvis per a una nova pilota

La primera actualització del rànquing, corresponent al mes de maig, ja ha arribat. Al nou llistat ja es reflecteix l’esforç dels esportistes a trofeus tan importants com les Lligues d’Escala i Corda i Raspall, a més, dels resultats dels campionats de la Universitat de València, President Diputació d’Alacant o Jº Luis López de Pelaio.

La classificació, a més d’una imatge més acurada, també inclou com a nou element l’oscil·lació al pòdium dels jugadors segons pugen o baixen respecte als seus companys. A este nou rànquing també se li han fet un parell de canvis respecte al sistema de tanteig, consensuat per tot l’espectre de la gent de la pilota i sempre buscant la millora d’un sistema més objectiu i equitatiu. Primerament, el repartiment per percentatges deixarà de ser tan lliure d’interpretació gràcies a la creació de categories on es classificaran en tres apartats als jugadors segons els seus resultats i serà revisada cada cert temps pel comité de la Pilota Professional. Així també s’han doblat les opcions de repartiment dels percentatges per adaptar-se millor a realitats diferents.

L’altre gran canvi és que les partides del dia a dia ara sumen el doble de punts que amb l’antic sistema de puntuació, igualant-se en valor a les partides de campionats amb un premi superior a 5000 €, amb la diferència que no se sumaran punts extra per partida guanyada. L’eixida d’esta última versió del llistat s’ha endarrerit justament per les negociacions d’estos canvis, de fet la voluntat de la Federació és la publicació d’este cada principi de mes, reflectint mensualment l’avanç professional del nostre esport.

El rànquing de la pilota professional va nàixer amb la voluntat de ser un referent per als jugadors i trinqueters donat que prèviament no existia un sistema de valoració objectiu del nivell dels esportistes professionals de les modalitats d’Escala i Corda i Raspall.