Enquesta de la Pilota: Mapi, el canal de youtube, l'app i les notícies per Whatsapp trauen notable

15/06/2017

Enquesta de la Pilota: Mapi, el canal de youtube, l'app i les notícies per Whatsapp trauen notable

Més de 100 persones han participat en l’enquesta realitzada a les xarxes socials per tal de conéixer la percepció dels usuaris sobre les noves ferramentes digitals de la FedPiVal, a més d’altra informació rellevant. Les preguntes anaven des de la valoració de l’app, Mapi, l’assistència del públic als trinquets o mitjançant quins canals s’informen respecte a la Pilota Valenciana.

L’acceptació del nou membre de la família de la pilota a mà, Mapi la mascota, està vora el 95% i la gent voldria vore’l a esdeveniments com trobades de Pilota a l’Escola (90%), finals de JECV (75%), o finals de professionals (61%).

L’assistència als trinquets ha sigut una altra de les preguntes importants. Quasi la mitat dels entrevistats va als trinquets unes poques voltes a l’any, el 26% acudeix una volta al mes i sols un 10% va setmanalment.

L’aplicació, el canal de youtube i les notícies pel Whatsapp han sigut les ferramentes més utilitzades o ben valorades pels usuaris. L’app és utilitzada pel 46% dels enquestats amb una valoració de 7 sobre 10. El canal de youtube, on es pot trobar des d’entrevistes a les últimes finals de les lligues, ha sigut valorat amb un 8 i un 70% dels preguntats han vist algun vídeo al nostre canal. Malauradament només el 30% està subscrit i per tant rep les actualitzacions del canal. El què més voldria vore la gent al youtube és partides actuals (83%), partides mítiques (80%), entrevistes (60%) o resums d’actes i rodes de premsa. Les llistes de distribució de Whatsapp tenen una valoració de 8 també encara que per ara només el 21% estan subscrits i per tant reben els primers les notícies al seu mòbil. Per donar formar part només has d’enviar ALTA + les modalitats que preferisques al 670383966.

Respecte com s’informen la gran majoria (73%) busca i entra a les fonts d’informació, mentre que la resta només s’entera quan li apareix la informació al davant, demostrant el gran interés que té el públic de la Pilota sobre el seu esport. Els mitjans de comunicació preferents per conéixer les notícies són les xarxes socials amb un 70%, seguida de prop per la pàgina de la Federació (65%) i pels grups de Facebook (60%), les revistes digitals tenen un 40% d’acceptació i la premsa escrita un 30%

A més s’han rebut moltes propostes de millora, noves idees i crítiques constructives per part dels enquestats que s’estudiaran des de màrqueting i direcció de la FedPiVal per millorar la comunicació i la percepció de la Pilota Valenciana a la societat.

Al següent enllaç podràs vore un vídeo resum, al nostre canal de youtube, dels resultats de l’enquesta: www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=oX-68dXLo0I