Traiguera i Xert acullen el I Autonòmic de Frare – Diputació de Castelló

29/06/2017

Traiguera i Xert acullen el I Autonòmic de Frare – Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló amb la col.laboració de la Federació de Pilota Valenciana i el Club Pilotari Castelló organitzarà aquest pròxim dissabte i diumenge, 1 i 2 de juliol, el I Autonòmic de Frare – Diputació de Castelló que comptarà amb una amplia participació de 36 equips en les categories amateurs, i de 16 equips en les categories escolars.

Fins a les localitats de Traiguera i Xert es desplaçaran un total de 52 equips i 104 participants que representaran a 19 localitats i clubs de la província de Castelló i València. Concretament les poblacions representades seran: Castelló de la Plana, Traiguera, Borriol, Tirig, Vistabella del Maestrat, Vila-real, Benicarló, Onda, Almassora, Atzeneta del Maestrat, Alcàntera, Almussafes, Sueca, Montserrat, Xeraco, Ontinyent, Beniparrell, Quart de Poblet i Faura.

La competició s’iniciarà el dissabte a partir de les 09:30 hores de forma paral.lela als trinquets de Traiguera i Xert, jugant-se el dissabte les categories amateurs de 1ª, 2ª i 3ª en Traiguera, i les categories escolars en Xert. Mentre que el diumenge la competició s’iniciarà a les 09:00 hores, en aquesta ocasió la fase regular del grup I de la categoria recreativa tindrà lloc a Xert, mentre que el grup II de la categoria recreativa i de la categoria veterans es jugarà a Traiguera.

Les finals de les categories escolars es jugaran el dissabte a partir de les 17:00 a la localitat de Xert, mentre que les finals de les categories amateurs es disputaran a partir de les 19:30 hores a la població de Traiguera. En el cas de les finals de les categories recreativa i veterans tindran lloc a Traiguera a partir de les 13:00 hores del diumenge.

La màxima categoria estarà formada per quatre formacions d’un alt nivell. Els grans favorits per emportar-se el títol absolut seran els membres de la primera formació del Club Pilotari Castelló, Pablo de Borriol i Ximo, encara que tindran tres durs adversaris entre els quals destaca la formació de Vila-real integrada per l’ex-jugador professional Pepe Mezquita i Pablo. Les altres dos formacions seran el CPV Benicarló A format per Ivan i José, i el CPV Almussafes/Montserrat amb Fede i Luis de la Vega.

La segona categoria amateur comptarà amb huit equips participants, entre els quals destaquen quatre equips del Club Pilotari Castelló i dos equips de la localitat de Tirig. La categoria la completen els primers equips de Vistabella i d’Atzeneta del Maestrat/Xúquer Sueca.

Pel que fa a la tercera categoria aquesta estarà integrada per nou formacions, entre les que destaquen tres equips del CPV Onda. En veterans la competició estarà formada per cinc conjunts, mentre que la categoria recreativa comptarà amb deu equips, entre els quals destaca la presència de cinc conjunts del Club Pilotari Castelló.

Les categories escolars comptaran amb la presència de setze equips, distribuïts en les categories cadet, infantil, aleví i benjamí. En aquestes categories destaca la presència de quatre equips del Club Pilotari Castelló, tres del CPV Onda, i sobretot la participació de dos equips de Traiguera, que es tracta d’un gran primer pas per a recuperar la practica de la modalitat de frare a les comarques del Nord de Castelló.

Per altra banda, cal destacar que l’organització del I Autonòmic de Frare ha comportat l’elaboració de forma paral.lela del reglament de frare que ha sigut publicat en la web de FedPiVal i permetrà normalitzar la modalitat i donar-la a conèixer.

Els detalls de la competició poden consultar-se en: http://fedpival.es/competicions/documents/13/48/304