Castelló de Rugat es prepara per a acollir la gran final de la Copa Diputació de raspall

17/07/2017

Castelló de Rugat es prepara per a acollir la gran final de la Copa Diputació de raspall

El Museu de les Gerres “Evarist navarro” de Castelló de Rugat ha sigut escenari de la presentació de la final de la III Copa Diputació de Raspall, que tindrà lloc aquest dimecres 19 de juliol a partir de les 18.30 hores de la vesprada. Serà un duel de poder a poder amb els jugadors de la modalitat més en forma del moment: la parella del campió de la Lliga i vigent campió de la Copa 2016, Moltó, que forma amb Dorín i representen a l’Ajuntament de Barxexa, i d’altra banda, els jugadors de l’Ajuntament de Villanueva de Castellón, amb Marrahí, que va sent el mateix d’abans de la seua lesió, i Sanchis, el mitger que ho ha guanyat ja pràcticament tot.

L’acte oficial ha estat president per l’alcalde de Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, el vicepresident de raspall de la FPV, Armando Mercé, i el representant de Val Net, Alfredo Hernando. L’alcalde s’ha mostrat agraït pel fet que la localitat de la Vall d’Albaida siga seu de la final. “Som un poble on durant molt de temps treballàrem bé per la pilota. Després hi va haver un temps de descans però ara estem recuperant este esforç perquè la nostra cultura, i la pilota ho és, torne a estar viva”, ha assenyalat.

També ha intervingut el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana,  qui ha destacat la presència en la final de Marrahí, que fa relativament poc ha tornat a l’activitat després de quasi dos anys sense jugar per lesió. “És un jugador important per al raspall, estic segur que prompte recuperarà la força que abans tenia en el braç. Quant a la resta de finalistes, són els mateixos de quasi sempre, la qual cosa demostra la seua condició de dominadors”, assenyalava.


Els quatre finalistes s’han mostrat prudents en tot moment, demostrant el respecte que es tenen, i han parlat satisfactòriament del recinte on jugaran, un trinquet més llarg de l’habitual, però noble i on juguen tots a gust. Les dues parelles preveuen una partida renyida i creuen que les possibilitats de victòria són semblants per als dos bàndols. Moltó i Dorín continuen invictes però, tot i això, no es consideren favorits. “El que hem fet fins ara ja no val per a res i el que compta és la final. Davant tenim una parella molt poderosa, però arribem amb confiança”, explicava el mitger.

Moltó ha corroborat les paraules del seu company per a afegir que la final li arriba en bon moment. “No estic tan afinat com en la Lliga però em sent molt bé. Estem rendint a bon nivell, Dorín i jo ens hem acoblat a la perfecció i el fet de guanyar totes les partides ens ha donat confiança”, ha assenyalat el campió individual i de la Lliga.

En el bàndol contrari, Marrahí ha mostrat la seua satisfacció per tornar a una final. “Després de quasi dos anys d’inactivitat li done molt de valor, si bé he de destacar l’ajuda que he tingut per part del meu company”, ha dit. El rest considera que amb el pas del temps ha evolucionat, que ara és diferent del pilotari d’abans de la lesió. “Estic descobrint noves coses. M’he ensenyat a jugar d’altra forma”, comentava.

Qui està més que acostumat a jugar finals és Sanchis. El de Montesa les acapara totes últimament. “En cada campionat m’implique molt i tinc la sort de gaudir d’una altra. I amb Marrahí com a company estic molt content. Sé que puc confiar en ell i fem un bon equip per a donar guerra”, apuntava el mitger.