Mes de cent equips comencen l’Edicom-Interpobles de Galotxa

01/09/2017

Mes de cent equips comencen l’Edicom-Interpobles de Galotxa

La competició més important de galotxa de la temporada d’hivern afronta a partir de demà una nova edició, i ja son trenta una, en la que el CPV Marquesat jugarà per emportar-se de nou la copa de campions aconseguida en el 2016.

El Campionat Interpobles de Galotxa, gran trofeu Edicom, farà rodar de nou la pilota de vaqueta per més de trenta poblacions, que tindran ganes de pilota després del descans de l’estiu. En la màxima categoria la primera formació del club de pilota Marquesat (que compren Alfarp, Llombai i Catadau) intentarà guanyar per tercer any consequtiu el torneig. Aquesta fita només l’ha aconseguida el club de Massalfassar, que es el gran dominador de la competició, amb 13 trofeus en les seues vitrines. Enguany els de l’Horta Nord, que recuperen a Javi “Moro” per a jugar junt a Ximo, Jorge i Paco, tornaran a ser candidats, i lliutaran pel títol amb Marquesat, vigent campió, que repetirà formació amb Pau, Fernando, Sopetes i Benja; Quart de les Valls, actual subcampió amb Alex i el “Xato”, i que enguany podrá comptar amb Guillermo;  Beniparrell, potent equip amb Julian, Herrera, Ponce i Toni; Borbotó, Foios, Meliana i el jove equip de Montserrat. En la categoría de Juvenils defensa el títol l’equip de Beniparrell. Digne també de menció especial es la categoría femenina, que per segona temporada acollirà a huit formacions, provinents dels clubs de Borbotó, actuals campiones, Godelleta, Lliria, Meliana, Pobla de Vallbona i Tavernes Blanques.

La primera jornada, que es disputarà al llarg del cap de setmana, ens deixarà els següents emparellaments en la máxima categoría: en el grup A el carrer de pilota de Montserrat rebrà la visita del Quart de les Valls, mentre que Foios i Beniparrell jugaran en casa dels primers; en el grup B la formació del Marquesat començarà la seua defensa del títol desplaçant-se al carrer de Borbotó, sent l’enfrontament entre Massalfassar i Meliana el que tanque la jornada inaugural del trofeu. Respecte a la primera categoría de trinquet els joves jugadors de l’Algimia d’Alfara, actuals campions del torneig, jugaran la seua primera partida en el trinquet de Riba-roja davant la primera formació del club del Camp de Turia. L’altra partida de la jornada tindrà a Massalfassar i la Pobla de Vallbona com a protagonistes, mentre que Alfara de la Baronia descansarà, tal i com determina el calendari de competició. Les seus de les finals, tant en les categories de carrer com en les de trinquet, estan encara per determinar-se, ja que els clubs i ajuntament participants no han demanat ser escollits per a acollir-les.