Projeccions de Partides de Llegenda a la setmana de la Pilota

16/09/2017

Projeccions de Partides de Llegenda a la setmana de la Pilota

Entre les novetats d’enguany previs als actes centrals del Dia de la Pilota del diumenge 24 a la plaça de l’Ajuntament de València s’ha incorporat dos projeccions de partides que van marcar un abans i un després en la història de la Pilota Valenciana.

La primera projecció serà la Final de l’Individual d’Escala i Corda del 1995 entre Genovés i Álvaro. Esta final jugada al trinquet de Sagunt, gran referent del joc de l’escala als anys 90, va ser l’última què va guanyar el gran mite Paco Cabanes i la primera que va jugar el qui després seria el rei indiscutible d’este campionat durant anys. El resultat de la partida va ser d’un 60-55 d’infart. El passe serà el dijous 21 al Bar la Murta (C/Murta, 14) de Benimaclet a les 19:30 aprofitant les festes del barri, abans de la projecció els membres del diari digital Pilotaveu ens faran una introducció d’esta partida gràcies al reportatge que feren per al 20 aniversari d’esta llegendària final de l’individual.

L’altra gran partida històrica, també final de l’Individual d’aquell mateix ‘95 però de Raspall al trinquet de la Llosa de Ranes, va ser la què va guanyar per segon any consecutiu Juan, nebot del Genovés, contra Carlos d’Oliva, germà dels també mítics jugadors Diego (qui malauradament ens ha dixat enguany) i Pepito. Aquella va ser l’última final que va guanyar el raspallaire de Genovés, per contra Carlos guanyaria a l’any següent i dos anys després el títol com a millor jugador de Raspall. La projecció serà al Cau dels Dimonis de Campanar Els Socarrats (C/Mossén Raussell, 4 baix) a les 19:30. Abans d’això, a les 18 h a la plaça de l’església de Campanar, el CPV Les Socarrades faran una partida d’exhibició de Galotxetes. El vídeo d’esta partida l’ha cedit el Museu de la Pilota del seu fons documental.