El XXVI Dia de la Pilota Valenciana es presenta en l’Ajuntament de València

18/09/2017

El XXVI Dia de la Pilota Valenciana es presenta en l’Ajuntament de València

La vint-i-sis edició del Dia de la Pilota Valenciana es presentarà aquest matí a partir de les 12:00 hores en la sala de premsa de l’Ajuntament de València.

Aquest pròxim diumenge dia 24 de setembre, el Dia de la Pilota Valenciana acomplirà el seu vint-i-sisè aniversari, amb un gran programa d’activitats en el qual seran partícips tots els membres que conformen la Comunitat de la Pilota Valenciana. Com ve sent habitual en els últims anys, els actes principals de la jornada tindran lloc en la Plaça de l’Ajuntament de València, encara que aquestos es completaran amb l’entrega de premis dels Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana en l’interior de l’Ajuntament de València (Sala de Cristal) i amb diferents partides de Pilota Valenciana en el carrer Arzobispo Mayoral.  Com a prèvia de la gran partida a Llargues entre la selecció valenciana Sub-19 i l’equip campió de la Lliga a Largues, el CPV Benidorm, es realitzaran partides d’exhibició femenines, de les falles i de raspall en cadira de rodes.

En definitiva, un gran esdeveniment lúdic-esportiu, el més important del nostre esport autòcton de la ciutat de València per la gran participació i dimensió social, ja que tots els estaments del nostre esport autòcton es reuneixen entorn d’esta gran dia festiu i reivindicatiu de la pilota valenciana. Es comptarà amb l´ajuda de tots els organismes oficials, Ajuntament de València, Generalitat Valenciana, Diputació de València, Edicom, La Caixa, Caixa Popular, El Corte Inglés, Fundació José Luis López, Coca-cola i FESA.

La jornada del diumenge començarà a partir de les 9:30 hores amb les partides d’exhibició, moment en el qual iniciaran la seua activitat els tallers per als més menuts, les animacions, les activitats lúdiques i els inflables. També es repartiran obsequis per part d’El Corte Inglés, La Caixa i Edicom, entitats patrocinadores de competicions oficials de pilota valenciana i que estan molt sensibilitzades amb la base del nostre esport autòcton.

La presentació del XXVI Dia de la Pilota Valenciana serà presidida per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, que estarà acompanyada pel president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, i pel coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner.