El

18/09/2017

El "XXVI Dia de la Pilota Valenciana" s’espera com una gran jornada d’exaltació de l’esport autòcton

En la sala de premsa de l’ajuntament de València, s’ha presentat la gran festa de la pilota valenciana del “XXVI Dia de la Pilota Valenciana”. Han presidit l’acte de presentació, la regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, i el coordinador de Pilota de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner.

Tots han convidat els aficionats i ciutadans de la ciutat de València a participar d’esta gran festa del nostre esport autòcton, on estaran presents tots els estaments de la pilota: les escoles, falles, clubs, jugadors, les dones, entrenadors i la selecció... En l’acte han estat els representats i jugadors de FESA, representants de Junta Central Fallera, junt als vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana.

Maite Girau, com a amfitriona de l’acte ha recalcat que és un esdeveniment molt especial la celebració del “Dia de la Pilota Valenciana”, ja què es van a disputar “dues activitats de gran importància, d’una banda en este dia es rememora el reconeixent del nostre esport autòcton, amb activitats en la Plaça de l’Ajuntament i les rodalies, i d’una altra banda obrim l’Ajuntament a tot el món, amb l’obertura del Saló de Cristall, per a reconèixer tot el treball que s’ha fet durant l’any des de la FPV i les institucions que hi col.laborem amb ella. Girau, ha comentat que en este Dia de la Pilota “hem intentat apropar als barris la pilot valenciana ampliant el nombre d’activitats que se celebren enguany al llarg de tota la setmana:  “els espectadors podran veure dos projeccions de partides històriques en Benimaclet i en Campanar, acabem d’inaugurar una exposició fotogràfica,  i a més s’ha organitzat per segona vegada unes jornades tècniques durant els dies 22 i 23 de setembre, per a posar en valor com són es poden formar els i les joves pilotaris”.

Per la seua part, José Daniel Sanjuán, ha recalcat el gran valor d’aquest dia, dins del calendari de la Federació, i com a exaltació de la Pilota Valenciana. És difícil per a nosaltres, com a entitat recalcar el valor de la Pilota Valenciana des de la seua diversitat. Som moltes modalitats les que englobem, amb les seues competicions i les seues activitats, i totes elles fan el conjunt que anomenem Pilota Valenciana, ple de riquesa i valor històric i cultural. En un gran dia com aquest és motiu per realçar-ho”.

El coordinador de Pilota Valenciana ha manifestat que des de la Generalitat Valenciana només “podem afegir-nos a aquesta diada per tal d’honorar la Pilota Valenciana. Aquesta setmana estarà farcida d’actes relacionats amb la pilota valenciana i és una de les millors formes de celebrar la derogació del ban de que prohibia jugar a pilota en el cap i casal”.

PROGRAMA D’ACTIVITATS XXVI DIA DE LA PILOTA VALENCIANA
Dilluns 18 de setembre
10:30h
Inauguració Exposició de Fotografia amb les imatges presentades al concurs. Sala d’exposicions del Complex Esportiu- Cultural La Petxina.
12h
Presentació oficial del Dia de la Pilota Valenciana. Sala de premsa de la Plaça de l’Ajuntament de València

Dijous 21 de setembe
19:30 h
Projecció partida de llegenda, Final del Individual d’Escala i Corda 1995 Genovés contra Álvaro al Bar La Murta (Benimaclet), prèviament es passarà el reportatge del 20 aniversari de la partida elaborat per Pilotaveu

Divendres 22 de setembre
17:30 h a 21 h
Jornades Tècniques Obertes. La formació esportiva del/a jove pilotari. Complex Esportiu Cultural «Petxina»

Dissabte 23 de setembre
9:30 h a 13 h
Jornades Tècniques Obertes. La formació esportiva del/a jove pilotari. Complex Esportiu Cultural «Petxina»
18 h
Partida de Galotxetes a la plaça de l’església de Campanar amb el CPV Socarrades de Campanar
20 h
Projecció partida de llegenda, Final del Individual de Raspall 2015 amb Waldo contra Moltó al casal de la Colla de Dimonis de Campanar Els Socarrats (Mossén Raussell, 4 , baix)

Diumenge 24 de setembre
9.30 hores.
Partides exhibició femenines, escoles de pilota i falles a la Plaça de l’Ajuntament de València i adjacents
10.15 hores.
Partida de raspall adaptat
10.00 -12.00 hores. Lliurament dels trofeus dels XXXV JECV de pilota valenciana, amb l’assistència de totes les escoles participants
12 hores. Lliurament dels Premis Anuals de la Federació de Pilota Valenciana
11 hores. Exhibició de Joc Internacional
Selecció femenina sub-17 i sub-19
12.15 hores. Gran partida de pilota de llargues
Selecció valenciana sub-19 – contra Benidorm