Les dones protagonistes en el XXVI Dia de la Pilota Valenciana

21/09/2017

Les dones protagonistes en el XXVI Dia de la Pilota Valenciana

En l’edició del pròxim diumenge 24 de setembre la dona estarà present en moltes de les activitats d’aquesta gran jornada festiva

El Dia de la Pilota va començar fa 26 anys a celebrar-se per a derogar la prohibició de jugar a pilota en la ciutat de València, any 1991. Llavors la participació de la dona en el nostre esport autòcton era testimonial o quasi inexistent. En els últims anys les xiques cada vegada participen més activament en les diferents competicions i en la XXVI edició del Dia de la Pilota, estaran molt presents en les partides d’exhibició i en les diferents activitats que s’han programat per a aquest gran esdeveniment esportiu. Quasi 100 jugadores participaran en les exhibicions de raspall o de joc internacional, que realitzaran les campiones d’Europa sub-19. Participaran jugadores de més 20 entitats esportives; Laguar, Beniarbeig-El Verger, Moixent, Borbotó, Marquesat, Sella, Oliva, Quatretonda, Castelló de la Plana, Algimia, Baronia, Rafelbunyol, Bicorp, Tavernes Blanques, Beniparrell, Faura, Montserrat, Alquería Asnar i moltes escoles-falles de la ciutat de València.

A partir de les 9:30 hores, començaran a jugar a raspall en el carrer Arquebisbe Mayoral i en la plaça de l’Ajuntament de València. A partir de les 10:30 hores, es presentaran les jugadores que participaran en els campionats de tecnificació individual de raspall sub-18 i sub-23. A partir de les 11 hores, jugaran les xiques que van quedar campiones d’Europa en la categoria sub19, en la modalitat de Joc Internacional.

També es reconeixerà el treball i esforç de la dona en les diferents competicions. Mar Giménez de Bicorp, serà premiada com a millor pilotari de la temporada 2016-2017. Ana Belén Giner, serà premiada com a millor entrenadora de la temporada passada. El club de pilota Carraixet de Tavernes Blanques serà reconegut pel seu gran treball de promoció, un club presidit per dones. També el CPV El Campello aquesta realitzant un gran treball i potenciant la seua secció femenina. En el lliurament dels trofeus dels JECV de la temporada 2016-2017, també hi haurà jugadores que han sigut campiones Autonòmiques: Sella, Borbotó,..

Sense cap dubte serà una gran festa on podrem gaudir de moltes activitats i exhibicions que ens faran vibrar d’un gran diumenge 24 de setembre, en la plaça de l’Ajuntament de València.