Rovellet serà guardonat durant el 9 d'Octubre per la Generalitat Valenciana

06/10/2017

Rovellet serà guardonat durant el 9 d'Octubre per la Generalitat Valenciana

Antonio Reig Ventura “Rovellet” serà distinguit per la Generalitat Valenciana el proper 9 d’Octubre a l’haver sigut guardonat per la seua trajectòria esportiva. L’acte de lliurament de guardons serà al Palau de la Generalitat a les 10.00 hores del matí del dia 9 d’Octubre. Un reconeixement que ha sigut aplaudit de forma generalitzada per tot el món de la Pilota Valenciana.

Antoni Reig Ventura (València, 1932), més conegut com a Rovellet, va ser un jugador professional de pilota valenciana, rest en la modalitat d’Escala i corda. Va nàixer a la vora mateixa del Trinquet de Pelayo (València) i fou batejat per l’afició amb el nom del seu pare, el pilotari Rovell de Dénia. Als 15 anys debuta com a professional i als 17 anys s’enfronta a la figura de l’època, Juliet d’Alginet, partida que es va repetir per tots els trinquets de la geografia valenciana.

Durant molts anys, aquesta parella s’enfrontà dues vegades al mes al trinquet de Pelayo, en unes emocionants partides que encara s’hi conten. A la retirada de Juliet, Rovellet es converteix en el número u indiscutible de l’Escala i corda fins a l’aparició d’Eusebio, que durant els anys seixanta li disputà la supremacia de la faixa roja. En 1970 es fa amb el Campionat Nacional d’Escala i Corda. Fins i tot, a les acaballes de la seua carrera s’enfrontà davant Paco Cabanes “Genovés”, l’altre gran mite de la pilota valenciana. La retirada de Rovellet fou en el 1979.

Rovellet no solament fou admirat pel seu joc -elegant i ple de coneixement-, sinó també, per la immensa honradesa i cavallerositat que hui en dia encara perdura entre el sentir dels aficionats. Des de la seua retirada ha rebut nombrosos homenatges per tot arreu de la Comunitat Valenciana, i és membre de la Galeria d’honor del Trinquet de Pelayo (València).

Després de la seua retirada com a jugador, Rovellet continuà vinculat a la pilota valenciana exercint de tècnic de varies escoles de pilota valenciana de la Federació de Pilota Valenciana, d’on han eixit jugadors molt destacats del panorama actual: Tino, Grau, Pedro, Solaz, Pedro, Víctor…

En l’actualitat el Rovellet continua vivint al carrer de Pelayo, prop del trinquet que el va vore créixer com a esportista. La població de Dénia, té un trinquet que porta el seu nom, i des de fa 17 anys es celebra en eixe trinquet el Trofeu “Rovell” d’escala i corda.