La final de l'Individual Bankia d'escala i corda s'ha presentat al trinquet de Pelayo

25/10/2017

La final de l'Individual Bankia d'escala i corda s'ha presentat al trinquet de Pelayo

Al trinquet de Pelayo ha tingut lloc la tradicional presentació de la final de l’Individual Bankia – Trofeu President de la Generalitat en la modalitat d’escala i corda, partida que enfrontarà a Soro III contra Pere Roc II diumenge que ve en el mateix trinquet de la capital.

Il.lusió i ganes de gaudir han sigut les paraules que més vegades han repetit els aspirants al títol. Per a Soro III seria el cinqué en el seu huité intent mentre que Pere Roc II s’estrena com a finalista.

Donada la seua excel.lent trajectòria i la seua dilatada experiència, el pilotari de Massamagrell gaudeix del cartell de favorit, si bé refusa les conjectures. “Enguany he afrontat l’Individual Bankia d’una manera diferent, anant partida a partida i gaudint de cadascuna. Arribe sense exigència, sense pressió i amb la intenció de gaudir també de la final”, comentava Soro III.

D’altra banda, el jugador ha volgut reivindicar-se davant certes situacions que considera injustes. “Ha sigut un any dur en el qual m’ha tocat sentir coses desagradables perquè s’ha parlat molt de les meues derrotes i poc de les victòries. Però és un any en el qual he jugat la final de la Lliga i ara em veig en la de l’Individual Bankia. Per tant, no hauré fet tan mal treball. Però no importa, em quede amb l’alegria que em suposa tornar a estar en la final i de gaudir d’ella”, afegia.

Per la seua banda, Pere Roc II accepta el paper d’aspirant, encara que avisa de la seua intenció de seguir generant sorpreses. “Els pronòstics estan per a trencar-los. Estic jugant la final des que em va tocar enfrontar-me al campió, Puchol II. I la semifinal era una assignatura pendent, ja que mai havia guanyat en eixa ronda. No em fixe en els pronòstics. El diumenge sentiré sensacions noves, que era l’objectiu que m’havia fixat enguany. Jugaré amb la faixa blava, em toca assumir eixe rol. Però si els nervis m’ho permeten, eixiré a fer la meua partida i a donar guerra. Des que sóc xicotet volia ser el millor. Ara tinc l’oportunitat de complir el somni de guanyar l’Individual Bankia.”, explicava.

També ha participat en la presentació Miguel Capdevila, director corporatiu territorial de Bankia a la Comunitat Valenciana. “Hui es posa de manifest, una vegada més, la conjunció entre tradició i modernitat. Ens sentim orgullosos de ser partícips d’aquest esdeveniment, de compartir voluntats amb les institucions, Federació, organització, mitjans de comunicació i sobretot els pilotaris. Sou un exemple de generositat, esforç i proximitat a la gent, valors amb els quals ens sentim plenament identificats. Esteu fent història i el diumenge deixareu una vegada més la cultura i l’esport valencià en el més alt”, assenyalava.

Un altre dels ponents ha sigut el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, qui ha vaticinat “que serà una gran partida. En un marc incomparable amb un Soro III que sempre està ací, com demostra el fet que serà la seua octava final així com els quatre títols aconseguits. I Pere Roc II que ve de guanyar-ho tot en els últims anys i està demostrant que està capacitat per a afrontar aquest repte en l’Individual Bankia”, apuntava.

El torn d’autoritats ha estat tancat pel coordinador de la Pilota de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, qui ha qualificat la partida com a “final de novetats, perquè és inèdita. Pere Roc II representa la joventut, l’explosió d’un jugador que en el 2017 ho ha guanyat pràcticament tot. I Soro III és l’experiència, amb una trajectòria impressionant, ja que en l’última dècada ha jugat la pràctica totalitat de les finals i ha guanyat quatre. També és novetat el fet que el trinquet estiga totalment renovat. Serà una final per a gaudir d’ella”, concloïa.

Després de la presentació ha tingut lloc el sorteig de la pista i els feridors, en el qual ha guanyat Soro III, que ha escollit començar al dau. Per tant, a Pere Roc II li tocava triar feridor i s’ha decantat per Oltra. Pedrito serà el feridor de Soro III.

NOTA: Les acreditacions han de sol.licitar-se mitjançant els procediments habituals fins a les 12.00 hores del pròxim divendres dia 27 d’octubre. L’acreditació quedarà confirmada pel Departament de Premsa de la Federació de Pilota Valenciana o de Val Net. A causa del gran nombre de sol.licituds i al reduït aforament del recinte, no es garanteix que es puguen satisfer totes les peticions.