La Fundació per la Pilota Valenciana comença a caminar

31/10/2017

La Fundació per la Pilota Valenciana comença a caminar

Comença a funcionar la Fundació per la Pilota Valenciana. En el dia de hui s’ha celebrat a la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i esports la segona reunió del patronat de la nova Fundació per la Pilota Valenciana.

De destacat relleu ha sigut aquesta cita ja que han entrat a formar part del patronat, junt als patrons nats, tres persones de reconegut prestigi dins de la societat valenciana, com són la periodista Amàlia Garrigós, l’ex vicepresident de la Fundació Bancaixa, José María Catalunya, i l’ex president de Caixa Popular, José Maria Soriano. Aquestes persones venen a unir-se al president del patronat, José Daniel Sanjuán, al representant de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, i al de la Diputació de València, Isabel García, i els representants dels jugadors d’escala i corda i raspall, Jordi Bueno i Joan Josep Sala.

Tant Catalunya, Garrigós com Soriano s’han mostrat profundament agraïts i honorats per formar part del patronat de la Fundació, i esperem poder realitzar aportacions des de la seua experiència. Amàlia Garrigòs ha manifestat “poder ajudar des de la transversalitat de la pilota valenciana”.

Patrons electes
Han acceptat formar part del patronat les empreses Mas i Mas, Savipecho, Rolser, Pollos Planes, la Fundación José Luis López, així com les entitats financeres Bankia i Caixa Popular, i el coordinador de Pilota Valenciana, Sebastià Giner. D’altra banda, també s’ha elegit el vicepresident de la fundació que serà Jose María Catalunya, i els patrons han aprovat el pressupost per a 2018, any en que arrancarà esportiva i administrativament. A més s’ha constituït la comissió executiva de la Fundació.

Aquesta té entre els seus reptes més immediats el de marcar les noves directrius del món professional, per a la qual ja ha iniciat els treballs que han de culminar en un pla general anual d’actuació, que contribueixca a millorar la gestió del món professional d’escala i corda i de raspall, junt altres mesures com promocionar la pràctica de la pilota entre les dones a nivell professional, o realitzar estudis d’hàbits esportius relacionats amb la pilota valenciana.