Penàguila decideix els campions de la lliga de perxa

03/11/2017

Penàguila decideix els campions de la lliga de perxa

El carrer Verge del Patrocini de la localitat de Penàguila serà l’escenari per a les finals d’aquesta edició de la lliga de perxa, la que fa ja vint-i-vuit, i que està patrocinada per la Diputació d’Alacant.

Aquesta població d’uns tres-cents habitants, i situada a la comarca de L’Alcoià acollirà de nou les finals de totes les categories, com ja passara en l’edició de 2012 quan Tibi i Benimagrell disputaven la final de la primera categoria.

Pel que fa a aquesta temporada, arriben formacions clàssiques de la modalitat a les finals, a excepció de la tercera categoria, on tindrem un equip valencià per primera vegada, la formació de Borbotó. Precisament els valencians obriran el matí del dia 5 de novembre, este diumenge, amb la disputa de la final de la tercera categoria, que els enfrontarà a l’equip d’Agost. Els de Borbotó s’han desfet en semifinals de Sella C, després de pegar-li la volta sorprenentment a un resultat advers de l’anada de 10 a 3. Per la seua banda, l’equip d’Agost guanyava amb més solvencia a l’equip de Crevillent, tant en l’anada com en la tornada. És una final de pronòstic incert ja que aquestos dos equips no s’han enfrontat mai.

Ja cap el migdia, sobre les 12 hores, és el torn de la final de la segona categoria, que enfrontarà dues formacions molt habituals en este modalitat de perxa, com són, Benifallim i Sella C. Els del Comtat guanyaven en semifinals a Mutxamel, menter que els de Sella en l’anterior fase guanyaven a Sant Vicent, i repeteixen final en segona respecte de 2016. És presenta molt igualada esta final, ja que, en la fase de grups, els dos equips van guanyar la seua partida a casa entre ells, i a més, de manera contundent en els dos casos, veurem qué passa en un carrer neutral com és el de Penàguila.

A partir de les 15.00 hores és presenta el plat estrela de la jornada quan arranque la final de la máxima categoria. En este cas, Sella A, actual campió, tindrà l’oportunitat de defensar el títol, mentre que el seu rival, l’equip de Castell de Castells torna a protagonitzar una final després de la de 2011, única final en la que ha participat aquest club en la máxima categoria de la lliga de perxa. En el cas de Sella, cal dir, que aquesta és la seua quinzena final en la primera categoria, de les que ha aconseguit guanyar ni més ni menys que nou edicions. En este cas, pareix que l’equip de Castells arriba fort, acabà la lligueta amb 7 punts més que els de Sella, diferencia de punts aconseguida sobre tot en les dos victòries per als de Castells en el seu enfrontament directe contra els de Sella A. Cal veure com s’adapten els jugadors al carrer de Penàguila, que no és un dels habituals en les lligues de ratlles.