Rafelbunyol presenta les finals del Diputació de Raspall Parelles

13/12/2017

Rafelbunyol presenta les finals del Diputació de Raspall Parelles

El dimarts es va viure en la Casa de la Cultura de Rafelbunyol l’acte oficial de presentació de les finals del XIX Campionat Autonòmic de Raspall Parelles, gran premi Diputació de València.

Amb la presencia de quasi tots els jugadors i jugadores, autèntics protagonistes del pròxim cap de setmana, així com de l’alcalde de la població que acollirà les finals, Fran Lopez, i del president de la Federació de Pilota, Jose Daniel Sanjuan, es va viure el primer acte de les finals. El president Sanjuan va recordar a tots els presents que el raspall es una de les modalitats més vives, i que calia disfrutar de les partides, ja que les finals només es juguen de tant en tant. Per la seua part, l’alcalde de Rafelbunyol va expossar el seu desig d’acollir tots els anys aquestes finals, ja que seran tota una festa per al poble, que a més coincidirà amb altres activitats aquest cap de setmana, com la fira del comerç local.

Cal recordar que des de l’any 2007 Rafelbunyol no acollia aquestes finals, i que enguany ho fa amb l’alicient d’haver classificat al seu equip de primera en la final absoluta. Escoto d’Oliva i Moro d’Alcàntera serán els jugadors que defensen els colors del club de l’Horta Nord, que només compta amb un títol absolut, guanyat en el 2010, junt a tres subcampionats. Bicorp, el seu rival el diumenge pel matí, si que ha aconseguit tres trofeus de campió, i enguany serán Victor i Borja els encarregats d’intentar emportar-se la quarta copa, que els aproparia en l’històric del campionat al club de Xeraco, guanyador en cinc edicions, distanciant-se de Beniarrés, Alzira i Aielo de Malferit, tots ells amb dos campionats aconseguits.

Pero abans de la final absoluta, que es televisarà a les 17 hores el diumenge per Mediterraneo TV, tindrà la lloc la final de primera femenina. A les 10:30 hores estan citades les parelles de Beniparrell, on juguen les germanes Ana i Noelia, subcampiones en la pasada edició i campiones en altres dues, i de Bicorp, que formarà amb Mar i Victoria de Valencia. L’equip de Bicorp està format amb les dues jugadores que guanyaren la última edició del campionat de parelles, encara que jugant pel club de Rafelbunyol, i que s’han destapat com a les grans dominadores de la temporada de raspall femení, ja que s’emportaren l’Autonòmic de Trios, jugat en Polinya en juliol, i la Supercopa, disputada en el trinquet de Pelayo en octubre. Encara queden lluny els sis campionats guanyats pel Borbotó, dominador històric de la competició femenina.