El Trofeu Mestres d’Escala i Corda s’ha presentat al trinquet de Pelayo

14/12/2017

El Trofeu Mestres d’Escala i Corda s’ha presentat al trinquet de Pelayo

L’XI Trofeu Mestres de la pilota a la modalitat d’Escala i Corda s’ha presentat aquest dimecres en el trinquet de Pelayo, escenari que acollirà les tres partides programades en dues jornades. Aquest pròxim dissabte es disputarà una intensa jornada amb les dos eliminatòries de semifinals. En la primera, Soro III i Félix s’enfrontaran a Genovés II, Javi i Tomàs II. A continuació, Puchol II i Pere jugaran contra Pere Roc II, Santi i Carlos. La final tindrà lloc el diumenge 24 a les 11.30 hores.

Soro III, Genovés II, Félix i Tomàs II han sigut els pilotaris presents en l’acte. Tots han coincidit a assenyalar que els deu participants han fet mèrits per a estar en el torneig. També en el fet que una parella sol passar-ho malament contra un trio en Pelayo. Però com que les dues parelles són tan fortes, tots han vaticinat equilibri i espectacle.

La presentació ha estat presidida per Maite Girau. La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València ha destacat la qualitat del cartell i la importància de donar suport a l’esport de la pilota. “Participem de manera activa en el trofeu però a més promocionem la pilota en les escoles, som part de la Càtedra de la Pilota i l’hem sigut dels congressos. S’està treballant per la pilota però hem de continuar per a aconseguir que encara tinga més base i per descomptat un món professional consolidat”, ha dit.

Un altre patrocinador del torneig és el Banc Sabadell, que ha estat representat per José Bono, director de Col•lectius y Banca Associada. “Durant els pròxims dies es congregaran en el trinquet de Pelayo la passió, la competició sana, la història i l’exigència de preservar un actiu esportiu i cultural dels valencians com és la pilota. Aquest esport té arguments que compartim des de la nostra entitat com són l’esforç, la tenacitat i el treball en equip. Un dels nostres objectius és recolzar propostes que reforcen el vincle en la nostra Comunitat on volem, encara més, aprofundir la nostra presència en l’àmbit social”, ha assenyalat.

També ha participat en la presentació el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Pedro López, qui ha agraït a l’Ajuntament i el Banc Sabadell el seu patrocini. “El Trofeu Mestres està en el cim dels tornejos perquè juguen els millors pilotaris. És un trofeu curt però molt intens, ple de qualitat”, afegia López.