Marquesat gran campió de la “VIII Copa Generalitat”

10/02/2013

Marquesat gran campió de la “VIII Copa Generalitat”

Ángel de Murla i Sarasol II, aconseguixen una remuntada històrica davant de Vilamarxant, junt amb Gerardo II i Becken. Massamagrell campió en juvenils. El carrer de Meliana s’ha omplit d’una gran ambient per a presenciar les finals.

El carrer municipal de Meliana s’ha omplit per a presenciar les dos finals de la “VIII Copa Generalitat”. En la final de juvenils l’equip de Caixa Popular Massamagrell s’ha mostrat intractable i ha superat sense problemes al conjunt de Cajamar Godelleta. En els primers jocs de la partida els dos equips han estat molt parells però a partir de la igualada a 10, els de l´Horta Nord han mostrat tota la seua potència per a superar a l’equip de Godelleta. Amb esta victòria el conjunt de Massamagrell integrat per Sergio, Guillermo, Antón, Palanca i Alejandro han demostrat que són el millor equip de juvenils de l’actualitat, ja que porten dos anys aconseguint molts èxits i hui han derrotat a l’altre conjunt que també estava col·leccionant molts èxits. El millor de l’equip de Godelleta ha sigut Pablo de Borriol.

La final de primera categoria s’esperava amb ganes pels aficionats de la modalitat per a veure el “duel” d’estils dels dos equips finalistes. Vilamarxant, amb Boni, Zarzo, Miguel i León ha començat a gran nivell i han sorprés els campions de la Copa Generalitat en l’inici de la partida i ràpidament han tret diversos jocs d’avantatge. Els de Marquesat no sabien com reaccionar i han realitzat diversos canvis de posicions dels seus jugadors tant en el bot, com en la resto, però la reacció no arribava i els del “Camp de Túria”. Boni, Zarzo i Miguel estaven realitzant una partida per a emmarcar i es veien campions, amb un marcador a favor seu molt favorable, 45 a 25 i amb un joc sòlid i efectiu en totes les seues línies. Però els de Marquesat han canviat a Sopetes II per Ángel de Murla en la posició del bot, i ha canviat la dinàmica de la final, ja que el jugador de la marina alta s’ha mostrat molt efectiu i ha animat als seus companys perquè reaccionaren i remuntar joc a joc el desavantatge que portaven, fins a igualar primer a 60, 65 i guanyar en l’últim joc de la partida des del bot davant del deliri de la seua afició que ha portat en volandes als seus jugadors en els moments finals veient que era possible la remuntada. Sarasol II ha demostrat tota la seua qualitat i magisteri en la final i ha ajudat al seu nou club a conquistar este nou títol, el segon consecutiu de la Copa Generalitat davant de l’afició de la modalitat que hui ha respost a esta gran final amb una gran entrada que ha omplit el carrer artificial de Meliana. Gerardo i Bequen també han estat molt bé en els jocs finals. Els dos campions de 2012, Masamagrel i Marquesat repetixen triomf en esta competició en 2013.

Han presidit les finals Juana Fores, subsecretària de Governació i Justícia, amb les autoritats locals, a més de les autoritats de Masamagrel, Alfarp, Vilamarxant i federatives.

El Club de Pilota de Meliana ha col·laborat en l’excel·lent organització de les finals junt amb l’Ajuntament de Meliana. Una final que serà recordada per tots els assistents per la seua espectacularitat i per la remuntada final, una llàstima que no s’ha pogut gravar per les camares de la televisió valenciana ja que ha sigut una final èpica i molt emotiva.

Resultats de les finals de la VIII Copa Generalitat de galotxa;
- Final de juvenils;
Caixa Popular Massamagrell (Sergio, Guillermo, Palanca, Antón i Alejandro) - 50 – Cajamar Godelleta (Pablo, Carlos, Rene i Francisco) – 10
- Final de primera;
Ovocity Marquesat (Sopetes II, Sarasol II, Gerardo II, Becken i Ángel. Emilio i Félix) – 70 – Vilamarxant (Boni, Zarzo, Miguel i León) - 65