Quart de Poblet i Montserrat guanyen la Copa Generalitat

09/02/2014

Quart de Poblet i Montserrat guanyen la Copa Generalitat

Aquest matí, en el carrer de pilota de Meliana, s’ha viscut una emocionant jornada del nostre esport autòcton. Les finals de la competició regna de tots els clubs de pilota valenciana, la Copa Generalitat.

En la present edició es reptaven, després d’aconseguir les finals, quatre dels campions de la passada temporada. En el cas de la categoria sènior es tractava de Quart de Poblet, campió autonòmic de frontó parelles, i de Massalfassar, vencedor de la Supercopa de Galotxa. Mentre que en el cas dels més joves, els juvenils, es tractava d’Almussafes, els jugadors del qual van aconseguir vèncer en l’autonòmic d’escala i corda, aconseguint els de Montserrat guanyar en el Interpobles de Galotxa. Malgrat aqueixa procedència tan diversa, aquests quatre equips han donat huí tot un recital.

Han obert la jornada els juvenils, en una partida en la qual l’emoció ha estat present en tot moment, ja que el Montserrat, amb Marc, Carlos, Odin, Andrea i Oscar, observats de prop pels seus entrenadors, famílies i seguidors, consiguía distanciar-se un parell de jocs que Toni, Luis, Moises i Victor, integrants de l’Almussafes, no permetien augmentar, però tampoc aconseguien disminuir. Partida disputada fins a l’últim moment, en el qual finalment els de Montserrat han aconseguit un dels pocs títols que faltaven en el palmarès d’un dels clubs més clàssics de la galotxa, gràcies al 50 a 40 que reflectia el marcador al final de la partida.

Si la prèvia ha resultat molt més que entretinguda, arribava el torn als majors, Massalfassar, amb Javi, Ximo, Luis, Paco i Jorge, i Quart de Poblet, qui tenia a Pepet, Victor, Adrian i Xavi. Dos pesos pesats en els quals els primers venien de vèncer en els dos últims trofeus de la modalitat, la Supercopa a costa de Quart de les Valls i l’Interpobles derrotant a Beniparrell, comptant a més amb el recent campió Individual de Galotxa, Javi Diez “Moro”; mentre que els segons tenien l’extraordinari reforç del jugador d’Alfara del Patriarca, Pepet, guanyador del Corte Ingles 2013, i de Victor de Meliana, un dels mitgers més solvents de la modalitat. Si a açò se suma el bon treball a la punta de Adrian de Quart i el traure del seu feridor Xavi, la recepta donava un equip dur i complicat de batre. Ha pres avantatge el club frontoner, posant quasi contra les cordes al Massalfassar, sumant els tres primers jocs de manera consecutiva, i aconseguint que Moro, el jugador franquícia dels seus rivals no entrara practicamente en joc. A poc a poc, els de la Horta Nord van entrar en partida, fins aconseguir l’igualada a 35. Pareixia que la dinàmica del xoc havia canviat, però els jocs s’alternaven, fins que un altre parcial favorable a Quart des del rest aconseguia situar un 50 a 65 que pareixia definitiu. Però encara quedava pendent un darrer esforç del Massalfassar, que tirant de casta, i d’una sèrie de quinces espectaculars, sumava un altre parcial, finalitzant aquesta gran partida, de quasi dues hores de durada, 70 a 55, proclamant campions als jugadors del club de Quart de Poblet, que suma un altre torneig més a les seues vitrines, habituades als èxits de les tres parets, però no als de la galotxa.

El lliurament de trofeus ha estat a càrrec de Mercedes Igualada, Directora Territorial de la Conselleria, Joaquin Soler, alcalde de Massalfassar, així com els regidors de Quart de Poblet, Juan Medina, Montserrat, Regina Campos, i Meliana, Salvador Tots els Santos, i els vicepresidents de la FPV, Carlos Costa i Conrado Ferrando.

Final Juvenil:
Ajuntament Montserrat 50 (Marc-Carlos-Odin-Andrea-Oscar)
EPV Almussafes 40 (Toni-Luis-Moises-Victor)

Final Sènior:
CPV Quart de Poblet 70 (Pepet-Victor-Adrian-Xavi)
Electrofassar Massalfassar 55 (Javi-Ximo-Luis-Paco-Jorge)